Sorin Stratulat – Interviu despre povestea a doua decenii de evolutie in Hairstyling

  • 2
  • 490

Sorin Stratulat ne îndeamnă să celebrăm varietatea și unicitatea frumuseții părului, subliniind că în această călătorie, el își dorește ca oamenii să înțeleagă că fără efort și dedicare, recompensa rămâne doar o speranță neîmplinită.

Hello Beauties , astăzi este o zi specială, pentru că aducem în prim-plan o figură remarcabilă a lumii hairstyling-ului, pe care cu siguranță mulți dintre voi o așteptau cu nerăbdare . Este vorba despre nimeni altul decât Sorin Stratulat , un artist al culorilor și tunsorilor, dar și un om cu o inimă mare, modest dar și cu picioarele pe pământ.

Deși realizările sale par a fi desprinse dintr-un basm al frumuseții capilare, am descoperit că, dincolo de strălucirea reflectoarelor, Sorin Stratulat chiar este un om extrem de modest, muncitor,  bun la suflet și ancorat în realitate.

În acest interviu, el ne-a deschis ușa către lumea sa, dezvăluind detalii fascinante despre viața sa și despre pasiunea ce a stat la baza a două decenii de evoluție în acest domeniu.

Am aflat că, pentru Sorin Stratulat, totul se învârte în jurul părului. Cu o sinceritate debordantă, el ne-a purtat prin povestea sa, evidențiind nu doar realizările spectaculoase, ci și momentele umane care l-au definit.

Prin această conversație captivantă, Sorin Stratulat ne-a oferit o privire în universul său, iar noi suntem bucuroși să vă prezentăm interviul mult așteptat.

Să înceapă povestea lui Sorin Stratulat – un om, o carieră și o pasiune care își găsește ecoul în fiecare fir de păr.

Sorin Stratulat , Hairstyle , Hair , Beauty , BeautyBeat , Beautynews , Beautyeditorial , interviu , exclusivitate , biografie , stiri frumusete , articol

 

1. Cum și când ai pășit în lumea hairstyling-ului?

Cariera mea în acest domeniu a atins pragul de 20 de ani. Am intrat în această profesie în timpul facultății și am rămas fidel ei până în prezent.

Cum? Simplu și pur am simțit că este exact ceea ce îmi doream să fac.

Îmi place părul, mă bucur să lucrez cu oamenii, îmi aduce satisfacție să contribui la starea de bine a celor din jurul meu.

Am realizat că prin această meserie pot să îmbin armonios toate aceste aspecte.


 

2. Care sunt punctele tale tari și care sunt punctele tale slabe?

Încă descopăr atât puncte forte, cât și puncte slabe în personalitatea mea. Pot spune că printre punctele mele forte se numără faptul că sunt muncitor și răbdător, în timp ce la capitolele slabe am observat că uneori pot fi grăbit și repezit.


 

3. Cum te-ar descrie clienții tăi în trei cuvinte?

Sper să fie trei cuvinte frumoase sau pozitive: punctual, rapid și care inspiră încredere.


 

4. Care sunt tendințele actuale în colorarea părului?

Nu aș putea spune că există tendințe foarte clare, deoarece culoarea părului exprimă în mod distinct personalitatea, iar cu cât suntem mai deschiși către acceptarea unei varietăți mai mari de oameni, înțelegând că frumusețea este diversă, că texturile de păr sunt variate și că expresia oferită de păr este diferită, cu atât devenim mai relaxați.

În linii mari, pot spune că blondul rămâne în continuare în top.

Tehnicile de balayage și suvite sunt foarte populare, iar o altă tendință constă în menținerea unui aspect cât mai natural al părului, chiar dacă optăm pentru colorarea sa.


 

5. Cât de importantă este alimentația și stilul de viață pentru aspectul sănătos al părului și a pielii?

Stilul de viață este esențial pentru identitatea noastră, influențând atât aspectul exterior, precum părul, pielea și unghiile, cât și aspecte interioare.

Dacă nu menții un echilibru în stilul de viață, acest lucru se va reflecta în toate aspectele vieții tale – nu doar în aspectul exterior, ci și în lumea ta emoțională, în modul în care interacționezi cu cei din jurul tău și în succesul carierei tale.

Prin urmare, aceste aspecte au o importanță covârșitoare în definirea identității noastre.


 

6. Poți să ne împărtășești câteva exemple de coafuri la modă pe care le preferi sau le recomanzi?

Mă atrage în mod deosebit tendința coafurilor anilor ’60, iar un exemplu inspirator în acest sens este cântăreața Adele.

Îmi place, de asemenea, estetica anilor ’70, mai specific cea hippie, și sunt fascinat de zona punk, cu un aer puțin mai agresiv, caracterizată de wet look-uri, tunsori mai ciopârțite și bretoane mai scurte. Este, într-un fel, o reflecție a ceea ce vedem în prezent pe podiumurile de modă.


 

7. Care este coafura care îți aduce cea mai mare satisfacție creativă?

Aș putea spune că lucrul cu peruci îmi oferă o satisfacție creativă deosebită. Atunci când lucrez cu peruci, nu există limite în ceea ce privește culoarea sau tunsorile, iar această libertate mi se pare că îmi deschide aripi în procesul creativ, permițându-mi să creez fără a întâmpina nicio opreliște.


 

8. Care sunt cele mai importante produse ale îngrijirii zilnice a părului pe care le recomanzi clienților tăi?

Nu ai nevoie de foarte multe produse; esențial este un șampon bun, care să curețe și să protejeze în același timp.

Apoi, un balsam sau o mască adaptată tipului tău de păr și o protecție termică.

Aceste trei elemente, cred eu, sunt fundamentale în rutina de îngrijire a părului.


 

9. Cum percepi faptul că ești cunoscut ca “hairstylistul vedetelor” și cum decurg obiceiurile lor în privința coafurilor – au deja o viziune clară sau se lasă pe mâna ta?

Despre această poveste cu “hairstylistul vedetelor”, sincer nu știu ce să spun.

Există mai mulți profesioniști care împart acest titlu în România și, în general, în orice țară.

Personal, nu mă consider “hairstylistul vedetelor”.

Cred că sunt un profesionist în domeniu, care a avut ocazia să colaboreze cu oameni cunoscuți.

În general, oamenii, nu doar cei cunoscuți sau vedetele, doresc să afle părerea mea.

Așadar, am un aport și un cuvânt de spus în ceea ce fac, iar rezultatul final reflectă aceasta.

Pentru asta, sunt recunoscător, deoarece înseamnă că cei din jurul meu îmi acordă încredere.


 

10. Care este cea mai mare realizare profesională de care ești mândru?

Cel mai mare succes profesional pentru mine este businessul pe care îl dețin. Faptul că am o afacere funcțională de 15 ani, în care sunt implicat activ, reprezintă sursa mea cea mai mare de mândrie.


 

11. Ce îți dorești să realizezi în următorii cinci ani ai carierei tale?

Am multe dorințe și sunt o persoană orientată spre atingerea obiectivelor.

Îmi doresc să public o carte despre păr și să particip sau să am acces constant la o emisiune TV în care să pot vorbi în mod regulat despre frumusețea și îngrijirea părului.

În general, încerc să extind sfera activităților mele, concentrându-mă pe domeniul legat de păr.


 

12. Care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o ca profesionist?

Consider că cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că ceea ce fac eu nu se axează pe propria mea persoană, ci pe ceilalți.

Atunci când activezi în domeniul serviciilor, nu mai este vorba despre tine, ci despre a servi în mod autentic, a ajuta și a completa nevoile celorlalți.

Prin urmare, nu este vorba despre mine, ci despre persoana aflată în scaunul meu.


 

13. Care este brand-ul tău preferat de produse pentru păr?

Am mai multe branduri preferate, iar uneori fac combinații între ele.

Aș spune că topul meu constă în Redken, Kérastase și L’Oréal Professionnel.

Aceste trei branduri sunt nu doar apreciate de mine, ci și respectate, iar experiența mea de lucru cu ele mă face extrem de mulțumit.


 

14. Poți să împărtășești o provocare sau obstacol pe care l-ai întâlnit în cariera ta și cum l-ai depășit?

Am trecut peste numeroase obstacole, iar cel mai semnificativ dintre acestea sunt chiar EU.

Așa cum se întâmplă în viața fiecăruia dintre noi, adesea ne punem singuri piedici.

Lucrez intens la depășirea acestor bariere, conștient că, dacă reușesc să depășesc propriile mele limite, nu mai există constrângeri.

Îmi dedic eforturile în mod activ, conștient fiind că am și eu un istoric de familie și anumite zone pe care poate nu doresc să le recunosc, dar mă străduiesc să devin tot mai conștient de mine însumi.

Particip la terapie și mă străduiesc să cultiv iubirea de sine pentru a depăși aceste obstacole.

Încerc să lucrez cu sabotorul intern, să accept că am atât lumină, cât și umbră în mine, ca oricare alt om, și să mă apreciez și să mă iubesc așa cum sunt.


 

15. Cum rămâi inspirat și continui să creezi idei proaspete și inovatoare? Poți să ne împărtășești puțin despre procesul tău creativ?

Rămân inspirat alimentându-mi creativitatea și găsind sursa de inspirație în diferite modalități. Ascult muzică, îmi rezerv timp limitat pentru social media, citesc, merg la filme și expozitii. Atunci când reușesc să îmi fac timp, încerc lucruri noi în sfera creativității pentru a menține lucrurile cât mai proaspete.

Cred cu tărie că cultura și arta, în general, reprezintă surse absolute de inspirație.


 

16. Privind înapoi la călătoria ta, ce sfaturi ți-ai da?

În primul rând, mi-aș aminti să-mi acord mai multă iubire și să învăț să spun “NU” atunci când este necesar!


 

17. Ce sfaturi ai oferi cuiva care abia începe în profesia de hairstylist?

Recomand să își aloce trei ani pentru a se educa corespunzător și să nu se grăbească în niciun fel. Dacă obiectivul este doar să câștige bani rapid, poate ar fi mai bine să renunțe la această meserie.

Însă, dacă are răbdare să investească timp și efort în acești trei ani de muncă și învățare, cu siguranță va reuși să câștige suficient pentru a duce o viață confortabilă și pentru a construi o carieră în adevăratul sens al cuvântului.

Este esențial să evite ispitele școlilor cu durată de doar șase luni, care adesea nu aduc beneficii semnificative.


 

18. Ce părere ai despre proiectul nostru de a lansa un site de știri online specializat exclusiv în domeniul frumuseții? Ce sugestii sau sfaturi ai pentru noi în ceea ce privește acoperirea subiectelor, atragerea publicului și oferirea de conținut valoros în această nișă?

Consider că inițiativa voastră este foarte bună.

Nu cred că v-ați ales ceva ușor de făcut, având în vedere că piața de beauty din România este destul de heterogenă și relativ mică.

Cred că cea mai bună opțiune pe care ați putea să o alegeți este să deveniți o forță educativă, să ajutați oamenii să înțeleagă mai bine conceptul de frumusețe pentru ei, cum pot aplica aceste principii și să înțeleagă că fără efort, nu există recompensă.

Sorin Stratulat , ne-a dezvăluit o călătorie fascinantă în lumea frumuseții părului.

Sperăm că această călătorie a stârnit în voi aceeași admirație pentru diversitatea și unicitatea frumuseții părului.

Sorin ne-a reamintit că, pentru a atinge strălucirea, efortul și pasiunea sunt esențiale.

Aprecierile noastre sincere merg către Sorin Stratulat pentru că ne-a deschis ușa către culisele frumuseții capilare și ne-a arătat că în fiecare coafură se ascunde o poveste extraordinară.

Îl așteptăm cu brațele deschise pentru noi lecții de frumusețe și inovație!

Și îi invităm pe toți cei interesați să îl urmărească pe Sorin Stratulat pe rețelele de socializare pentru a descoperi sfaturi uimitoare despre îngrijirea părului și frumusețea capilară!

Facebook: Sorin Stratulat 

Instagram: stratulatsorin 

Youtube : Sorin Stratulat

TikTok : sorinstratulat

Să strălucești în continuare, Sorin, și să ne îndrumi în universul fascinant al coafurilor si a culoriilor!

Le mulțumim celor care au fost alături de noi în această incursiune captivantă!

Georgiana Paval : Interviu despre calatoria catre statutul de Trainer
Prev Post Georgiana Paval : Interviu despre calatoria catre statutul de Trainer
Larisa Rusu:Cum să gestionezi pofta de mâncare:Sfaturi utile
Next Post Larisa Rusu:Cum să gestionezi pofta de mâncare:Sfaturi utile
Comments 2

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sorin Stratulat , Hairstyle , Hair , Beauty , BeautyBeat , Beautynews , Beautyeditorial , interviu , exclusivitate , biografie , stiri frumusete , articol