Școala de Balet PAS CABRIOLE dansând spre frumusețe

  • 1
  • 96

Descoperă universul grațios al baletului și al frumuseții la Școala PAS CABRIOLE

În universul fascinant al frumuseții, nu există granițe pentru expresivitate și creativitate.

Aici, arta nu se limitează doar la machiaj și coafură, ci se extinde și își găsește locul în mișcările grațioase și în armonia dansului.

Este acolo unde Școala de Balet PAS CABRIOLE devine un adevărat sanctuar al eleganței și al rafinamentului, pregătindu-i pe cei mici pentru a-și descoperi și exprima frumusețea interioară prin mișcare.

De la primii pași în lumea baletului până la spectacolele de excepție, tinerii dansatori nu numai că își cultivă pasiunea pentru arta dansului, dar descoperă și o nouă dimensiune a frumuseții, unde expresivitatea corpului și grăția mișcărilor devin instrumente de transformare și sublimare a frumuseții interioare.

Aflând despre Școala de Balet PAS CABRIOLE la târgul expozițional și beauty show-ul Go For Beauty, am fost captivați de povestea lor și de dedicarea lor pentru arta baletului.

În spatele cortinelor luminoase ale scenei, această școală devine un laborator al frumuseții autentice, unde fiecare copil este încurajat să-și dezvolte potențialul și să-și descopere propria grandoare.

Astfel, prin susținerea și promovarea acestei școli de balet, nu facem doar un pas către cultivarea artei și a frumuseții, ci ne alăturăm și noi unei călătorii extraordinare, în care fiecare piruetă devine o notă de eleganță în simfonia frumuseții.

Am avut onoarea să stăm de vorbă cu doamna Mora Gabriela, mentorul și îndrumătorul dedicat care se ocupă cu pasiune și dăruire de educația artistică a acestor copii minunați în arta baletului.

PAS CABRIOLE , Școala de Balet , balet , beautybeatromania , arta , beautybeat , beauty , stiri beauty , beautynews , interviu , articol , biografie , exclusivitate

PAS CABRIOLE , Școala de Balet , balet , beautybeatromania , arta , beautybeat , beauty , stiri beauty , beautynews , interviu , articol , biografie , exclusivitate

 

  1. Ce tipuri de cursuri sunt disponibile la Școala de balet PAS CABRIOLE și ce niveluri de experiență acoperă acestea?

Am deschis această școală de balet cu gândul de a ajuta măcar un copil să ajungă solist de balet.

Cursurile susținute la Școala de balet PAS CABRIOLE au la bază baletul, începând cu vârsta de 3 ani, dar avem și un curs intitulat “Balet baby” care se adresează copiilor între 0 și 3 ani.

Alte cursuri organizate în cadrul școlii sunt: dans de caracter, dans contemporan, dans modern, dans folcloric, dans de societate, repertoriu și mai nou avem un curs de gimnastică Acro dance, susținut de campioana de gimnastică artistică Ana Maria Rugină.

Cursurile pentru copii se adresează atât începătorilor cât și celor care doresc să facă performanță.

Pentru adulți încă de la deschiderea școlii din anul 2019, avem un curs intitulat Floor barre, o tehnică de dans recomandată acelora care își doresc să-și întrețină corpul.

Această tehnică de dans este recomandată acelora care își doresc să-și întărească coloana vertebrală și mai ales acelora care au nevoie de recuperare medicală. Ajută la corectarea ținutei corpului (corectarea posturii) și mai ales la dobândirea unei grații/expresivități naturale.

După părerea mea, această tehnică reprezintă mutarea exercițiilor din poziția verticală de dans clasic de la bară în cea orizontală, la podea, care te scapă de efortul de a sta în picioare.

În cadrul școlii, copiii au ocazia să-și descopere și să-și dezvolte personalitatea prin diferite proiecte educative, mai exact ateliere de creație, oferite de Asociația Cultural Sportivă M-ART (denumirea oficială sub care se desfășoară școala):

  • Atelier de grima (arta machiajului de scenă în funcție de rolul pe care-l interpretăm)
  • Atelier de coafură (cum să ne aranjăm părul în funcție de rolul pe care-l avem de dansat, freză adevărată rolurilor din balete, teatru, împletirea și prinderea părului în coc, prinderea diademelor și a podoabelor de păr)
  • Atelier de creație vestimentație design (copilul va învăța: arta de a întreține poantele & flexibilitatea (cipicii), să tricoteze, croșeteze, să folosească un ac de cusut și o farfurie, să înseileze, să coase paiete, nasturi, un elastic, broderie.
  • Atelier de teatru/dans (arta actorului: îmbinarea vorbirii cu cea a dansului)

 

  1. De la ce vârste se pot înscrie elevii în cursurile oferite de școală și există anumite cerințe sau precondiții pentru participare?

Așa cum am menționat mai sus, primul nostru curs de balet se adresează copiilor între 0 și 3 ani, în care copiii împreună cu un părinte sau un adult apropiat, după ce stau singuri în șezut, timp de 45 de minute descoperă lumea prietenoasă și distractivă a baletului.

Din experiența mea, am descoperit că acest curs întărește relația copil-părinte (sunt părinți care nu știu cum să-și împărtășească dragostea față de copiii lor pentru că au uitat cum e să fii copil).

Prin acest curs, copiii și părinții nu doar își consolidează relația, ci dobândesc și o postură expresivă corectă.

Următoarele etape sunt: cursuri care se adresează copiilor cu vârste între 3 și 5 ani, 5-7 ani, 7-12 ani și 12-18 ani.

Pentru toate aceste categorii de vârste avem cursuri pentru începători, adresate tuturor acelor copii care își doresc să descopere lumea baletului.

În ceea ce privește performanța, în orele de repertoriu, copiii au ocazia să descopere variațiuni din diferite balete pe care ulterior le vor dansa pe scena concursurilor naționale și internaționale de dans.

 

  1. Care este frecvența participării la evenimente sau concursuri în care este impicată Școala de balet PAS CABRIOLE și ce rol au acestea în dezvoltarea artistică a elevilor?

Încercăm să ne implicăm în diverse proiecte culturale, nu doar să participăm la concursuri de dans.

De exemplu, în acest an, începând din luna martie, am participat deja la trei concursuri de dans internaționale și la un proiect Go For Beauty, în care a fost implicată frumusețea, eleganța și talentul fiecărui expozant.

Am avut onoarea să dansăm pe scenă două zile la rând.

Și pe această cale aș dori să îi mulțumesc Laviniei Darău, organizatoarea primei ediții a târgului exuberant al tot ce implică frumusețea unui individ, pentru invitația de a face parte din familia ei mare, frumoasă și extrem de talentată.

Din toate aceste evenimente, copiii au câștigat încredere în sine, premii și diplome, au avut onoarea de a dansa pe scenă, au înțeles cât de important este să avem grijă și să ne iubim corpul și au acumulat multe bucurii.

Un alt rezultat pe care eu personal îl apreciez foarte mult, după fiecare eveniment la care copiii școlii participă, aș spune unul dintre cele mai frumoase rezultate, a fost că și părinții au fost răsplătiți pentru sacrificiile făcute pentru ca acești copii să poată dansa.

 

  1. Ce premii sau recunoașteri importante a obținut Școala de balet PAS CABRIOLE la nivel local și internațional?

La nivel individual, fiecare copil primește cel puțin două premii de locul I la fiecare participare la un concurs național sau internațional.

Alte feluri de recompensare a copiilor constau în vouchere gratuite pentru a-și coase costume sau de a participa gratuit la alte competiții de dans.

Ca și școală, am primit un premiu pentru cea mai mare prezență pe scenă a unui grup, un număr de 48 de copii care au dansat două dansuri într-o competiție de dans.

 

  1. Care sunt aspectele distincte sau inovatoare a participării Școlii de balet PAS CABRIOLE la evenimente sau concursuri?

Primul aspect foarte important este prezența la cursuri și la repetiții.

Fiecare copil învață ceva nou în fiecare zi și astfel își îmbogățește bagajul de cunoștințe indispensabil în arta dansului.

Dorința este un aspect foarte important, iar asta se vede în ochii fiecărui copil.

Ambiția contribuie și ea la acumularea de cât mai multe elemente bine executate și la arătarea celor interesați ce anume pot realiza după învățare.

Este exact ca și la școală: înveți și iei note mari, nu înveți, aici este nivelul tău!

Aici te afli!

Munca și răbdarea sunt alte două elemente esențiale.

Deoarece în balet rezultatele se văd după o lungă perioadă de timp, chiar dacă Dumnezeu te-a înzestrat cu talent și calități, munca este cea care înalță calea de a atinge perfecțiunea.

Trebuie să recunosc că majoritatea copiilor care rămân să facă performanță sunt binecuvântați cu toate aceste calități și, în plus, sunt susținuți de părinți, bunici și alte persoane care iubesc ceea ce fac.

 

  1. Cum sunt susținuți și încurajați elevii să-și îmbunătățească abilitățile și să-și exprime creativitatea prin competiții și evenimente?

Așa cum am menționat în primul rând, copiii sunt susținuți de familie pentru a putea participa la cursurile de balet, gimnastică și dans contemporan, ateliere de creație și, desigur, pentru competițiile de dans.

Din punctul meu de vedere, ofer ora de repertoriu gratuită, în care fiecare copil învață și își repetă dansurile învățate pentru concurs.

În prag de competiții sau alte evenimente culturale, repetăm și în weekend.

Același lucru îl învață și copiii care nu participă la concurs, deoarece ei doar cochetează cu baletul.

Există copii cu probleme medicale, mă refer la cei care au platfus sau o poziție incorectă a posturii, și vin doar din aceste motive la orele de balet.

Cele mai frumoase momente sunt acelea în care copiii dansează după urechea lor, cum doresc, pe o muzică aleasă la întâmplare.

Inventivitatea și creativitatea lor îți umple sufletul de bucurie.

În generația acestui secol, se nasc copii cu talent și calități deosebite, doar că au nevoie de muncă și de disponibilitate pentru a se perfecționa, deoarece este dificil să îmbini cerințele de la școală cu cele de la balet.

Pentru dezvoltarea lor personală, nu refuz nicio invitație de a participa într-un proiect cultural artistic în care sunt implicați copiii.

 

  1. Care sunt beneficiile și impactul participării la evenimente și concursuri asupra dezvoltării artistice și personale a elevilor?

Pentru cei care îl practică, în primul rând, baletul contribuie la dezvoltarea personală a individului, la capacitatea de comunicare și ajută la o colaborare mai bună nu doar cu părinții ci și cu alți copii sau persoane mature; ajută să îți depășești timiditatea; baletul ajută la corectarea posturii și a ținutei, dobândite prin exercițiile specifice baletului; după vreo 10 ședințe de balet, copilului i se dezvoltă echilibrul și coordonarea, dar ceea ce este foarte important este că ajută la modul în care el se deplasează sau stă în viața de zi cu zi.

Prin antrenamentul fizic fantastic, în care fiecare centimetru al corpului lucrează, baletul crește rezistența și forma musculară, în care se dezvoltă flexibilitatea și mobilitatea care contribuie la executarea mișcărilor dificile.

Inventat cu secole în urmă, baletul are o latură artistică în care se dezvoltă creativitatea și pe care o poți descoperi dacă până acum nu ai dezvoltat-o.

Deoarece termenii folosiți în denumirea pașilor sunt în limba franceză, te vei bucura de învățarea unei limbi străine.

Nu există limite în balet, poți învăța: studiu, cultură muzicală și coregrafică, ai parte de a dansa pe scenă.

Participarea la spectacole de dans, machiaj de scenă, modă și design (arta vestimentației pe scenă), cunoașterea istoriei baletului și a dansului contemporan, a balerinilor și a marilor coregrafi români și străini.

Practicând o oră de balet se dezvoltă neuroplasticitatea unui individ, care este partea care îmbunătățește memoria, înțelegerea și cel mai important lucru, chiar și în viața de zi cu zi, învățarea.

Chiar și unui adult, nu doar copilului care practică baletul, pentru executarea pașilor ai nevoie de concentrare și disciplină, părți valoroase necesare în ziua de astăzi.

Prin repetiția consecventă, individul învață să aprecieze timpul necesar dobândirii unei abilități, o altă latură importantă a vieții.

Chiar dacă nu putem atinge perfecțiunea, faptul că un copil a dansat pe scenă singur în fața unui public, de obicei numeros, nu este ușor.

Se trăiește multă emoție și bucurie, dar și o mare tensiune, apăsare care pe parcursul experienței se va diminua.

Există o satisfacție la sfârșitul unei ore, după ce în clasă vezi că intră copii obosiți după epuizarea de la școală, timizi, sau adulții uneori stresați ies bucuroși și schimbați, cu o atitudine pozitivă și cu o stare de bine.

Baletul este o artă minunată, benefică și extrem de frumoasă.

Totul pare ușor pentru spectatori, dar în spatele cortinei impune strictețe academică.

Nu este doar dans, este pasiune, forță, interpretare, grație, imaginație, simetrie, gingășie, tutu, flexibilitate, poante, frumusețe, expresivitate.

Baletul este artă!

 

  1. Care este rolul și implicarea părinților sau a comunității în susținerea participării elevilor la evenimente și concursuri?

Cel mai important rol îl reprezintă implicarea părinților și a susținătorilor copiilor.

Din păcate, aceste concursuri nu sunt suținute în totalitate de reprezentanții statului, așa că fiecare competiție costă și este suținută de părinți.

Ba mai mult, dacă din cadrul școlii nu găsim un costum adecvat dansului, va trebui să-și coase unul, care implică costuri.

Deplasările din afara localității sau cazarea sunt tot susținute de părinți.

Din păcate, în județul nostru, dacă vă uitați în statisticile despre dans, acesta nu este nici măcar prezent.

Autoritățile întreabă de fotbal, teatru, muzică și religie, restul nu prea are valoare în județul nostru, dar nici în țară nu stăm mai bine.

În general, pentru cultură, nu sunt niciodată bani.

Norocul nostru este că avem două competiții în județul nostru, o dată pe an.

Anul acesta, în luna martie, am participat la concursul de la Arad Dance Cup, iar pe 18 mai ne pregătim pentru concursul Art of Dance din Sântana.

Așteptăm proiecte educaționale de la autoritățile statului în care să fie implicat și baletul oferit de școlile private din Arad.

 

  1. Cum se reflectă succesul și realizările elevilor în cadrul Școlii de balet PAS CABRIOLE și cum sunt acestea promovate și sărbătorite în comunitate?

Realizările și succesul copiilor sunt răsplătite prin învățarea unei noi variații sau a unui nou dans, binențeles, după felicitările bine meritate și o îmbrățișare strânsă.

Văd în ochii lor bucuria de a învăța, așa că aceasta este metoda mea de a răsplăti performanța.

În fiecare an avem un spectacol dedicat susținătorilor copiilor.

În acest moment lucrăm la un proiect cultural dedicat Sfântului Gheorghe, care va avea loc la Timișoara pe data de 6 mai, la orele 20:00, în Piața Sf. Gheorghe, unde copiii au un rol esențial, sunt fiii și fiicele satului.

Dar am primit și două roluri de soliști: Adriana Truță, în rolul prințesei, și Mihai Moleriu, în rolul șefului dragonului.

Nu este un spectacol oarecare, ci este teatru-dans, în care copiii nu doar dansează, ci și interacționează cu răutatea dragonului.

Sunt mirifici!

Dar nu vă spun mai multe, ci vă invit să le descoperiți talentul!

 

 

În încheiere, admirăm dedicarea și pasiunea Școlii de Balet PAS CABRIOLE pentru artă și frumusețe.

Școala de Balet PAS CABRIOLE nu este doar o instituție educativă, ci o adevărată fântână a frumuseții și talentului.

Cu fiecare pas, în fiecare mișcare, se oglindesc efortul, pasiunea și dedicația elevilor și a tuturor celor implicați în această călătorie artistică.

Succesele și realizările lor sunt nu doar o mândrie pentru școală, ci și o sursă de inspirație pentru întreaga comunitate.

În spatele fiecărui dans se ascunde o poveste de curaj și determinare, iar în lumina reflectoarelor se dezvăluie frumusețea autentică a artei baletului.

Sărbătorind fiecare moment de triumf și susținându-ne reciproc în fiecare pas, ne îndreptăm cu încredere spre noi orizonturi de excelență și frumusețe.

Aici, la Școala de Balet PAS CABRIOLE, visurile prind viață și fiecare piruetă devine o poveste de inspirație pentru generațiile viitoare.

 

Să fim martorii transformării și să celebrăm frumusețea sub toate formele ei!

 

Facebook : Scoala de Balet Pas Cabriole 

Instagram : scoala_de_balet_pas_cabriole

 

 

Cum a ajuns Celestina Dinu să strălucească în industria genelor
Prev Post Cum a ajuns Celestina Dinu să strălucească în industria genelor
Din Handbal în Make-up : Ana Misarăș în lumea frumuseții
Next Post Din Handbal în Make-up : Ana Misarăș în lumea frumuseții
Comment 1

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *