Kame Ly : Revenirea la Rădăcini – O poveste de succes în machiaj

  • 0
  • 648

Kame Ly: Povestea unei Mame, Make-Up Artist și Trainer

În spatele fiecărei reușite se ascunde o poveste captivantă, iar viața lui Camelia Porcescu, cunoscută sub numele de Kame sau Kame Ly, nu face excepție.

La 28 de ani, această mamă a doi copii, cu un trecut în chimie și protecția mediului, a călătorit în lumea fascinantă a machiajului, odată cu o mutare în Germania alături de soțul său.

Ce a început ca o simplă pasiune s-a transformat într-o carieră strălucitoare, datorită talentului și dedicării ei.

Astăzi, Kame Ly este recunoscută nu doar pentru abilitățile sale extraordinare în machiaj, ci și pentru rolul său ca trainer, împărtășind cunoștințele și experiența sa cu alții.

În acest articol, vom descoperi povestea inspiratoare a unei femei care a transformat greșelile în reușite, îndrumând și inspirând pe alții să-și urmeze pasiunile în lumea frumuseții.

 

Care a fost cel mai memorabil moment din perioada în care locuiai în Germania și îți începeai cariera în domeniul beauty?

Chiar dacă la început nu aveam multe cunoștințe în domeniul machiajului, am avut parte de o surpriză minunată din partea soțului meu, care mi-a oferit o mică masuță cu oglindă și câteva sertare pentru a-mi începe activitatea cu primele cliente.

Această inițiativă simplă, dar plină de grijă, mi-a dat încredere și speranță că voi reuși în această industrie.

Apoi, când am câștigat un concurs pe Facebook și premiul a constat într-o oglindă profesională pentru machiaj, am simțit o bucurie imensă și o confirmare a pasiunii mele pentru acest domeniu.

 

Cum a fost să lucrezi ca make-up artist și trainer în Germania, având în vedere că ești de origine română?

La început, a fost o provocare să fiu make-up artist într-o țară străină, unde eram practic necunoscută, iar cliențele erau rare și întârziate.

Cu toate acestea, am perseverat și am muncit din greu până în punctul în care programul meu era plin și refuzam solicitările deoarece nu mai aveam disponibilitate.

Experiența mea în Germania m-a învățat valoarea răbdării și importanța muncii cu oamenii, o lecție prețioasă pe care o aplic și acum în munca mea.

A fost o perioadă plină de provocări, dar și de reușite, iar sunt recunoscătoare că am avut parte de cele mai minunate cliente, care de-a lungul timpului au devenit și prietene dragi.

 

 

Ce te-a inspirat să începi să predai cursuri de machiaj și cum te simți în rolul de trainer?

Investind mult în mine, atât în cursuri de bază cât și în cele de perfecționare, în produse și, nu în ultimul rând, în timpul meu, care era deja prețios având un copil în grija mea la momentul respectiv, am primit cereri să predau cursuri și să împărtășesc cunoștințele mele altor persoane interesate să intre în această meserie minunată.

La primul curs pe care l-am susținut, am avut certitudinea că acest lucru trebuie să continue, că este datoria mea să împărtășesc mai departe tot ceea ce știu și tot ce am descoperit în lumea machiajului.

Îmi place să învăț și să împărtășesc cu alții ceea ce înseamnă cu adevărat arta machiajului.

Fiind o fire răbdătoare și deschisă, ofer întotdeauna mai multă informație decât ar fi necesar, iar bucuria cursantelor mele este și bucuria mea atunci când apreciază acest lucru.

Îmi place să predau, să ajut cursantele să descopere frumusețea acestei meserii și să le îndrum spre adevăratul potențial al machiajului.

 

 Cum gestionezi echilibrul între viața profesională aglomerată și rolul de mamă?

Gestionarea timpului între cariera mea și rolul de mamă este uneori o provocare, dar și o experiență minunată.

Copiii mei au crescut alături de mine în această meserie și știu exact ce implică job-ul meu.

Încerc mereu să găsesc un echilibru între viața profesională și cea personală, iar sunt recunoscătoare că acest echilibru funcționează în mare parte.

Sprijinul și încurajările soțului meu sunt neprețuite și esențiale pentru reușita mea în această carieră.

Fără el, nu aș putea realiza tot ceea ce fac în prezent.

 

Care a fost cel mai important obstacol pe care l-ai depășit în drumul tău către succesul în industria beauty?

Recunosc că la început, unul dintre cele mai mari obstacole a fost să depășesc vorbele urâte și descurajările primite din partea unor oameni.

Mulți îmi spuneau că nu voi reuși, mai ales într-o țară străină, unde nu cunosc limba și nu mă cunoaște nimeni.

Am început să cred aceste cuvinte și să mă subminez singură, acceptând că ceea ce spun ceilalți este adevărat.

Cu timpul, am realizat că modul în care gândeam era greșit și mi-am spus în fiecare zi că, dacă eu nu mă încurajez, nimeni altcineva nu o va face.

Un alt obstacol major a fost teama că nu voi mai avea timp pentru pasiunile mele după ce am devenit mamă.

Mi se spunea că voi uita de machiajele mele și mă voi concentra strict pe rolul de mamă.

Cu toate acestea, nu am putut renunța la machiaj, chiar și după ce am devenit mamă.

Pentru mine, machiajul reprezintă nu doar o pasiune, ci și o formă de relaxare și eliberare, o modalitate de a mă conecta cu mine însămi și de a-mi exprima creativitatea și iubirea pentru arta machiajului.

Ce înseamnă pentru tine să te întorci în România și cum te-ai adaptat la schimbarea de mediu?

Întoarcerea în România a fost una dintre cele mai importante decizii pe care le-am luat, iar acum sunt sigură că a fost cea mai bună alegere pentru mine.

Inițial, mă așteptam să întâmpin dificultăți în procesul de reacomodare, dar am fost plăcut surprinsă să constat că totul a decurs mult mai bine decât mi-am imaginat.

Pentru mine, revenirea în România a însemnat mai mult decât un simplu act de reîntoarcere; a însemnat găsirea liniștii sufletești, a păcii și a fericirii.

Aici simt că pot evolua și mai mult, că am oportunități noi de explorat și că pot oferi mai mult celor din jur.

Pentru mine, România înseamnă ACASĂ!

 

 

Cum te-ai simțit când ai observat că machiajele tale au un impact pozitiv asupra celor din jur și cum te-a influențat acest lucru?

Fiind o fire perfecționistă, întotdeauna sunt exigentă cu mine în tot ceea ce fac.

Însă, atunci când am început să primesc numeroase complimente și să văd că doamnele și domnișoarele vin special la mine pentru machiaj, că parcurg kilometri întregi doar pentru a ajunge în mâinile mele, că se programează cu luni sau chiar un an înainte de eveniment, am simțit că munca mea este apreciată și iubită.

Acest lucru m-a motivat să muncesc și mai mult pentru a le oferi clienților mei calitate maximă.

Le spun mereu clientelor că îmi doresc să le tratez exact așa cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată, iar acest principiu este baza serviciilor mele.

 

 Care sunt valorile sau principiile care te-au ghidat în cariera ta în domeniul beauty?

Fiind o fire spontană și creativă, întotdeauna mă las inspirată de moment și las creativitatea să își facă loc, transpunând-o apoi în machiajul realizat pentru clientele mele sau modele.

Sunt autentică în abordarea mea și, chiar dacă uneori mă inspir și de la alți make-up artiști, fiecare machiaj poartă semnătura mea distinctivă.

Îmi place să fiu perseverentă în tot ceea ce fac, nu doar în domeniul machiajului, iar această determinare mă ajută să ating standarde înalte în munca mea și să ofer servicii de calitate clienților mei.

 

Ce îți dorești să realizezi în viitorul tău profesional în România și cum îți vezi evoluția în această industrie?

Chiar și după o mutare recentă în România, începând practic de la zero, sunt ferm convinsă de potențialul meu și de calitatea muncii mele.

Mă angajez să merg mai departe și să mă dezvolt în această țară, iar unul dintre obiectivele mele este să continui să predau și să ajut fetele la început de drum să-și construiască o carieră în arta machiajului.

Prin investiția continuă în cursuri de perfecționare, îmi propun să rămân mereu în fața trendurilor și să aduc mereu cele mai noi tehnici și informații în domeniu, atât pentru cliențele mele, cât și pentru cursantele mele.

 

Ce sfaturi ai pentru cei care doresc să își urmeze pasiunea în domeniul beauty și să își construiască o carieră de succes, așa cum ai făcut tu?

Pentru mine, pasiunea este fundamentul acestui domeniu.

Le reamintesc mereu cursantelor mele că fără pasiune pentru machiaj, nu vor reuși să atingă nimic.

Din perspectiva mea, pasiunea și practica sunt cei mai importanți pași în această carieră.

Îndemn pe toți cei pasionați, în orice domeniu, să nu se lase descurajați sau dezamăgiți.

Le încurajez să fie pozitivi, să fie puternici, să fie înțelepți și autentici, să nu se compare cu nimeni.

Fiecare individ este unic, iar aceasta este cheia specială a fiecăruia.

Fiți autentici și veți găsi calea spre succes!

În concluzie, povestea lui Kame Ly ne arată că pasiunea, determinarea și perseverența pot deschide uși în neașteptate direcții. De la o început modest la o gelaterie și până la a deveni un nume cunoscut în lumea machiajului din România, Kame Ly ne demonstrează că fiecare obstacol poate fi depășit cu încredere și dedicare.

Prin intermediul experiențelor și învățămintelor sale, Kame Ly ne inspiră să ne urmăm pasiunea și să ne urmăm visurile, indiferent de provocările întâmpinate. Îi mulțumim pentru împărtășirea poveștii sale și pentru că ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra călătoriei sale în lumea machiajului.

Pentru a fi la curent cu ultimele sale realizări și pentru a beneficia de sfaturile și lecțiile sale, vă invităm să o urmăriți pe Kame Ly pe rețelele sociale și să vă alăturați comunității sale în continuă creștere.

Fiți martorii unei călătorii pline de inspirație și frumusețe!

 

Facebook personal : Kame Ly 

Facebook page  : Kame Ly Beauty Artist

Instagram : kamekamely

 

 

 

Cum a luat naștere brandul LADIES ON THE LASH
Prev Post Cum a luat naștere brandul LADIES ON THE LASH
Adrian Trif și experiența sa în coafurile de editorial
Next Post Adrian Trif și experiența sa în coafurile de editorial

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *