Gabriela Popovici: Povestea din culisele machiajului natural
Cu o dragoste autentică pentru frumos și o experiență ce se întinde din 2010 în lumea machiajului, Gabriela Popovici deschide ușa către tainele evoluției constante și stilului său unic în universul BEAUTY. Cunoscută pentru abordarea sa centrată pe machiajele naturale și meticulozitatea în detalii, Gabriela a devenit un nume de referință în această industrie.
Intră în lumea artistică a Gabrielei Popovici, unde Gabriela devine ghidul care îți sugerează cum să îți scoți în evidență frumusețea naturală. Descoperă arta subtilă a machiajului, unde numele ei se transformă într-un sinonim pentru sfaturi pline de înțelepciune menite să evidențieze autenticitatea ta.
Cu pasiune și pricepere, Gabriela te învață cum machiajul poate deveni o poezie a frumuseții tale, punând în lumină ceea ce te face cu adevărat specială.
Gabriela Popovici nu doar împărtășește secretele sale în lumea machiajului, ci oferă și cursuri personalizate, răspunzând cu pasiune solicitărilor celor dornici să descopere arta machiajului de la un maestru desăvârșit.
Pe parcursul acestui interviu captivant, explorează răspunsurile intrigante ale artistei la întrebări cheie despre cariera sa și filosofia unică în machiaj.
- Cum ai descoperit pasiunea pentru machiaj și cum ai evoluat de-a lungul timpului în acest domeniu?
Din totdeauna am avut pasiunea pentru FRUMOS, nu neapărat pentru machiaj. Toată contribuția mea pentru ce înseamnă frumos îmi aduce foarte mare satisfacție. Mi-a plăcut desenul de mic copil și probabil de aceea am și ales acest domeniu. Îmi plac provocările, iar la machiaj sunt foarte des întâlnite. Evoluția mea a constat în foarte multă dăruire și perseverență. Am investit și încă investesc în cursuri de perfecționare și bine-nțeles în produse de calitate, sunt cea mai importantă unealtă în această meserile.
2. Având o formare în cosmetică din 2010 și devenind makeup artist în 2014, cum descrii evoluția stilului tău de machiaj?
La începutul carierei făceam machiajele la nivel de cosmetică, adică machiam fetele întinse pe pat. Iar mai apoi am decis să urmez un curs de bază de calitate la școală de make up Atelier Paris Timișoara pentru a deveni make up artist. E foarte importantă baza/fundația în această meserie.
3. Ținând cont de liceul de actorie absolvit, cum influențează această experiență stilul tău de machiaj?
Ador întrebarea această. Mi-a fost de mare ajutor atât în meseria mea cât și în viață. Mai mult decât machiajul este foarte foarte importantă interacțiunea cu clientă. Timpul pe care îl oferim, energia noastră trebuie să fie mereu una pozitivă. Clientă trebuie să plece mulțumită de serviciile noastre dar și cu o stare de bine. Am remarcat de-a lungul anilor că femeilor le place să primească atenție specială atunci când vin să beneficieze de serviciile noastre. Consider că avem cu toții nevoie de atenție, iar acesta reprezintă un mod eficient de a construi o conexiune autentică cu clientele noastre și de a le fideliza pe termen lung.
4. Ce te-a determinat să alegi machiajele naturale și ce aspecte ale acestora consideri că se potrivesc cel mai bine personalității tale?
Am ales machiajele naturale deoarece nu îmi plac machiajele colorate sau grafice. Ele sunt din punctul meu de vedere un mod de a-ți arată măiestria că și Make Up Artist dar nu consider că pun în valoare clientă ci mai degrabă Make Up Artistul. Ele sunt ok a fi purtate într-un cadru de fashion , reclame, etc … dar nu pentru evenimente cum sunt nunți, botezuri, majorate unde majoritatea oamenilor sunt “normali” (și aici mă refer la faptul că 99% din oamenii de la evenimente nu sunt oamenii care trăiesc după trendurile de pe social media).
Aleg să cred că cele mai potrivite machiaje pentru astfel de evenimente sunt cele care te fac frumoasă păstrându–ți personalitatea și nu machiajele ce te transformă în altă pesoană doar pentru că așa am văzut că se poartă la televizor. Din păcate ne-am pierdut originalitatea și vrem din ce în ce mai mult să copiem, să arătăm că X și Y. Nu poți să porți un machiaj dacă nu ai atitudinea potrivită pentru el doar pentru că îți place cum arată pe nu știu care vedetă.
5. De ce consideri că cursurile de automachiaj sunt importante pentru oricine, chiar și pentru cei care nu au experiență în domeniu?
Recomand foarte des clientelor să facă curs de automachiaj. În primul rând pentru că este foarte importantă educația și în acest domeniu. Știm cu toții că tenul/față este “cartea noastră de vizită” și nu este un secret că modul în care arată pielea noastră ne poate afecta starea de spirit, iar achiziționarea de produse nepotrivite poate face mai multe daune decât bine.
Mereu le spun clientelor că machiajul nu este doar culoare și atât. Să își imagineze fața ca fiind o coală de hârtie. Cum va arata un desen realizat pe o cola albă, curată de hârtie și un desen realizat pe o coală murdară de hârtie. Dacă își doresc un desen impecabil sau unul pătat.
Trebuie să înțeleagă că unele probleme de ten sau asimetrii pot fi corectate cu machiaj dar să știe că nu suntem magicieni…
La un astfel de curs pot învața atât despre machiajul de la A la Z cât și despre îngrijirea de zi cu zi pentru un ten perfect!
6. Care sunt avantajele unui machiaj natural și de ce le recomanzi clientelor tale?
Să dăm valoare unui machiaj fie el natural, fie mai strident avem nevoie de atitudinea clientei. Să pui de exemplu un ruj roșu pe buze trebuie să știi să îl porți. Atât machiajul, precum rochia și freza alese pentru un eveniment trebuie să se asorteze, cum spunem noi “să facă parte din același film”.
De aceea recomand alegerea unui machiaj cu care clientă să se simtă bine, să fie ea însăși. Pentru mine personal un machiaj perfect este acela care maschează defectele și scoate în evidență trăsăturile frumoase ale clientei.
E important pentru mine să pot observa frumusețea naturală a clientei atunci când este gata, fără ca kilogramele de fond de ten sau sutele de gene să acapareze atenția și să îi ascundă ochii.
Cred că frumusețea vine din interior. Cu machiajul ajustăm puțin defectele minore.
7. Care sunt cele mai frecvente probleme pe care le întâmpini în munca ta cu clientele și cum le abordezi?
Pentru că fetele care aleg să vină la mine știu că stilul meu este machiajul natural, cea mai mare dorința a lor este să nu se vadă fondul de ten și să nu le pun negru la ochi. Pot să mă laud că după atâția ani de muncă am reușit să rezolv problema fondului de ten și anume să găsesc o combinație de produse pentru a nu încarca tenul dar în același timp să îi ofer rezistență și acoperire. Cât despre fardul negru nu este un produs foarte utilizat în studioul meu. Intensitatea machiajului o dau prin aplicare genelor de tip smoc care puse cu moderație păstrează un aspect natural.
8. Cum gestionezi situațiile în care viziunea clientului nu se potrivește cu sugestiile tale de machiaj?
Sunt situații când cerințele lor se potrivesc perfect cu fizionomia fetei lor, sunt situații când nu se potrivesc cerințele cu anumite trăsături sau imperfecțiuni și atunci le explic de ce nu se potrivește sau vin cu sugestii. Dar sunt și situații (foarte rar) când trebuie să execut un machiaj șablon care îmi este cerut și atunci își asumă rezultatul final. Le menționez să nu spună unde s-au făcut deoarece nu mă reprezintă și nu îmi face plăcere să îmi fac reclamă așa. Având în vedere că ele plătesc serviciul meu, nu îmi rămâne decât să fac ceea ce știu mai bine și ceea ce mi se cere.
9. Care sunt machiajele pe care le recomanzi cel mai des pentru evenimente speciale sau ocazii deosebite?
Din fericire după atâția ani de muncă, sunt recunoscută după stilul meu natural. De aceea cine vine la mine îmi cere exact machiajele pe care eu le ador și anume în nuanțele de nude- maro. Bine-nțeles că nu realizez machiaje tip șablon. Fiecărei cliente îi personalizez machiajul după trăsăturile ei și aleg din zecile de tehnici de machiaj pe care le-am învățat de-a lungul timpului.
10. Cum au evoluat preferințele clientelor tale în privința machiajelor în timp, și cum te–ai adaptat acestor schimbări?
Evoluția este foarte mare. Dacă la începutul carierei mele, machiajele care se purtau erau unele colorate (roz, mov, albastru), de-a lungul anilor am observat și pe rețelele sociale că majoritatea au ajuns la naturalețe. Asta nu înseamnă că machiajul nu se vede, ba din contra este un machiaj la fel de mult lucrat că și unu colorat dar scoate în evidență trăsăturile fetei și nu culoarea din machiaj. Evoluția acestei industrii este mulțumitoare pentru mine.
Clientele sunt educabile și au înțeles ce le avantajează și ce nu.
11. Există un machiaj preferat de tine sau unul care reprezintă cel mai bine stilul tău personal?
Da. Machiajul preferat de mine este machiajul tenului perfect. Mi se pare cel mai important detaliu intr-un machiaj. De aceea la cursurile de machiaj pun foarte mare accent pe ten si nu pe machiajul ochilor. Probabil am facut obsesie pentru acest detaliu deoarece fiecare clienta are aceasta rugaminte si anume sa nu se vada fondul de ten.
12. Cum te asiguri că machiajul rezistă pe tot parcursul evenimentului și cum le sfătuiești pe clientele tale să îl mențină?
Probabil am să mă repet cu unele lucruri. Știu sigur că un machiaj îmi rezistă minim 30 ore. Un machiaj rezistent este creat pe baze solide, pe un ten bine pregătit, pe o baza de ochi calitativă și pe etapele executate corect cu produse de calitate. Ce am întâlnit și le atrag atenția clientelor este că după machiaj să nu utilizeze vara ochelari de soare deoarece am observat că se transpiră în zona ochilor.
Cred că exact detaliile astea de rezistență a machiajului fac diferența între noi Make up artiștii.
13. Care sunt cele mai recente tendințe în lumea machiajului și cum le integrezi în muncă ta?
E adevărat că se mai schimbă unele tendințe. Un exemplu ar fi sprâncenele pieptanate, hasurate, dar de pildă clientelor mele nu le place și nu le fac aproape deloc. Apar noi trenduri dar ele pot fi adaptate totuși acolo unde se potrivesc și unde se cer.
14. Care este produsul de machiaj fără de care nu poți trăi și de ce consideri că este esențial?
Nu am să îmi dezvălui secretul dar am un produs pe care îl folosesc pentru a da rezistență machiajului fără de care nu aș putea oferi același rezultat.
15. În ce mod te menții la curent cu noile tehnici și produse din domeniu?
Prin participarea la cursuri. Nu fac cursuri de perfecționare că să copiez stilul de machiaj a cuiva, ci pentru a învață tehnici și trucuri noi. Fiecare Make up artist a descoperit la rândul său un produs bun sau un truc care îi simplifică muncă. Mereu avem ce învață unii de la alții.
16. Care este sfatul tău pentru cei care doresc să înceapă o carieră în machiaj?
Eu aș recomanda începerea unui curs în momentul în care ai bani pentru a investi din prima în cursuri, în produse bune și timp pentru perfecționare. Principiul pe care funcționez este încet și sigur, nu mult și prost.
17. Cum vezi evoluția industriei machiajului în următorii ani?
Ce îmi dă mie speranță că vom rămâne echilibrați în alegerea unui make up purtabil este faptul că întotdeauna va fi nevoie de un machiaj corector și în această situație indiferent cât de mult va evolua machiajul ca și desen, ca și culori, nu va fi aplicabil în toate situațiile.
18. Ce planuri de viitor ai în domeniul machiajului? Există proiecte sau colaborări pe care le ai în vedere?
Da, am un plan pentru 2024. Sper să fie cea mai bună alegere pe care am gândit-o. Vreau să fie o surpriză pentru cliente. Îmi doresc să aduc un concept nou pentru ce înseamnă spațiul și atmosfera pentru machiaj și timpul petrecut într-un studio de make up.
19. Ce părere ai despre proiectul nostru de a lansa un site de știri online specializat exclusiv în domeniul frumuseții? Ce sugestii sau sfaturi ai pentru noi în ceea ce privește acoperirea subiectelor, atragerea publicului și oferirea de conținut valoros în această nișă?
Mă bucur foarte tare să văd că există asemenea proiecte pentru că trăim vremuri în care reclama contează și cu astfel de site–uri, oamenii au acces mai ușor la informațiile de care au nevoie. Ca sugestie cred că ar fi de folos un proiect sau podcast-uri în care să fie abordate subiecte pentru educația clientelor în domeniul de beauty, recomandări pentru ele, produse care să le ajute acasă nu doar în saloane. Cum să aleagă un anumit serviciu. Nu ajutăm doar clientele care își permit să ne treacă pragul saloanelor ci și pe cele care se îngrijesc acasă.
Gabriela Popovici, o prezență strălucitoare în lumea machiajului, ne-a împărtășit o serie de învățăminte prețioase.
Declarația care ne-a atins este: “Mereu avem ce învăța unii de la alții.” Acest spirit de învățare continuă, de partajare a cunoștințelor și de respect reciproc în comunitatea machiajului ne amintește că fiecare artist are ceva unic de oferit și de învățat.
În lumina acestei filozofii, Gabriela Popovici devine nu doar un maestru al frumuseții, ci și un exemplu viu al faptului că succesul în machiaj vine dintr-o permanentă căutare și adaptare. Fiecare artist descoperă propriul său drum, iar Gabiela Popovici ne arată că machiajul este o călătorie continuă de explorare și învățare.
Apreciem nu doar expertiza ei în machiajul natural, ci și modul în care împărtășește generos din cunoștințele sale pentru a inspira și ajuta alții să-și descopere propria frumusețe autentică.
Gabriela, ești o sursă de inspirație, iar contribuția ta în acest domeniu este cu adevărat remarcabilă. Ne bucurăm să avem ocazia să te urmărim în continuare, să descoperim secretele frumuseții tale și să ne lăsăm îndrumați de pasiunea ta contagioasă.
Mulțumim pentru că ne-ai dezvăluit atât de multe povești și secrete de frumusețe.
Îți urăm succes continuu în cariera ta strălucitoare și suntem recunoscători pentru că ești un model de urmat pentru toți iubitorii de frumusețe și machiaj!
Pentru mai multe detalii despre Gabriela Popovici, puteți urmări pe:
Gabriela Popovici, îți mulțumim și te susținem în fiecare pas al drumului tău extraordinar!