Florina Andrei : 20 de ani de frumusețe și pasiune în Beauty

  • 0
  • 421

Florina Andrei : O poveste strălucitoare de la consilier în vânzări la arta machiajului

 

În lumea fascinantă a cosmeticelor și machiajului, Florina Andrei strălucește ca un exemplu de pasiune și devotament.

De la primele sale începuturi în domeniu, încă de mică, și până în prezent, când își împărtășește cunoștințele și experiența vastă cu alții, drumul său este presărat cu determinare și înțelepciune.

Cu o carieră de 20 de ani în spate, Florina nu a strălucit doar în lumea machiajului, ci a ales să își îmbogățească orizonturile prin studii în domeniul nutriției. Este un demers care ilustrează profundul său crez: că frumusețea autentică pornește din interior și se reflectă în întreaga nostră ființă.

La fel ca și Florina, noi suntem de aceeași părere.

Credem cu tărie că frumusețea autentică emană din echilibrul interior, din grijă și iubire pentru propriul corp și suflet.

Astfel, este o onoare să aducem în lumină povestea și valorile unei persoane care nu doar își cultivă pasiunea pentru machiaj, ci și promovează o abordare holistică a frumuseții, încurajând conexiunea dintre nutriție, sănătate și aspectul exterior.

Din pasiunea ei pentru frumos și creativitate, Florina a construit o carieră impresionantă, începând de la vânzări și ajungând să fie recunoscută ca o make-up artist de renume.

Cu ani de experiență și o pasiune neîntreruptă, povestea ei este una demnă de a fi ascultată și învățată.

1. Cum a început pasiunea ta pentru machiaj și frumusețe?

De mică am fost atrasă de creativitate și de tot ce înseamnă frumos.

Încă din copilărie, mă fascina jocul cu culorile și crearea diferitelor machiaje, fie pe mine sau pe prietenele mele.

Îmi amintesc că petreceam ore întregi citind reviste de modă, fascinată de transformările realizate cu ajutorul machiajului.

Încetul cu încetul, această pasiune a devenit un mod de viață pentru mine.

 

2. Ce te-a motivat să urmezi o carieră în domeniul cosmeticelor și machiajului?

Sunt de părere că femeia trebuie să fie întotdeauna aranjată și îngrijită.

Consider că aspectul exterior joacă un rol important în starea noastră de bine și în încrederea pe care o avem în noi înșine.

Am fost întotdeauna interesată de modul în care produsele cosmetice pot îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii, iar machiajul poate transforma și îmbunătăți aspectul unei persoane, oferindu-i încredere și expresie.

Prin urmare, am simțit că lucrul în acest domeniu nu este doar o oportunitate de a-mi exprima creativitatea, ci și de a ajuta femeile să se simtă mai încrezătoare și mai frumoase în pielea lor.

 

3. Cum a fost experiența de consilier în vânzări și makeup artist la ,,Mon Parfum”?

Experiența mea de consilier în vânzări și makeup artist la Mon Parfum a fost extrem de valoroasă și plină de învățăminte.

A fost o adevărată rampă de lansare pentru mine, oferindu-mi oportunitatea să interacționez cu o varietate de clienți și să înțeleg mai bine nevoile și preferințele lor.

Aici am avut șansa să mă dezvolt profesional, să acumulez cunoștințe vaste despre produsele cosmetice și să aplic tehnici eficiente de marketing.

Am fost implicată în diverse campanii de promovare și am învățat cum să atrag și să mențin interesul clienților pentru produsele cosmetice.

Această experiență mi-a oferit o înțelegere mai profundă a dinamicii industriei cosmeticelor și m-a ajutat să dezvolt abilități esențiale în marketing și vânzări.

 

4. Care sunt cele mai mari învățăminte pe care le-ai obținut în acești 20 de ani de carieră în domeniul cosmeticelor și machiajului?

În acești 20 de ani de carieră în domeniul cosmeticelor și machiajului, am învățat că fiecare client este unic și are nevoi și preferințe diferite.

Am descoperit că răbdarea, comunicarea eficientă și ascultarea atentă a clienților sunt cheia pentru a oferi servicii personalizate și satisfăcătoare.

De asemenea, am realizat că în industria cosmeticelor și machiajului, tendințele se schimbă rapid, iar adaptabilitatea și deschiderea către învățare continuă sunt esențiale pentru succes.

Explorând mereu noi modalități de a pune în valoare frumusețea, am învățat să fiu creativă și să rămân receptivă la inovație.

În parcursul meu profesional, am înțeles și importanța profesionalismului și a eticii în domeniu.

Respectul față de clienți și colegi, alături de angajamentul pentru calitate și perfecționare continuă, sunt aspecte esențiale pentru a prospera în această industrie competitivă.

În cele din urmă, am conștientizat că pasiunea și dragostea pentru ceea ce fac sunt cele mai importante.

Atunci când te implici într-o activitate pe care o iubești, munca devine o plăcere, iar succesul este inevitabil.

 

5. Poți împărtăși câteva dintre cele mai memorabile colaborări pe care le-ai avut cu diverse firme și reviste de Beauty?

În 2006, după ce am părăsit Mon Parfum, am avut câteva apariții în cadrul rubricii de Beauty din emisiunea „Antena de vară”.

Ulterior, am colaborat cu diverse companii precum Nelmar, Anis, Ravioli, Dacon Emerald și P&G, contribuind la realizarea machiajelor pentru ședințe foto și prezentări de modă.

De asemenea, am avut plăcerea să lucrez alături de magazinele Beauty Mania din țară.

În 2009, am avut o colaborare de succes cu firma Cosmopolitan Trading pentru „Congresul partenerilor Schwarzkopf”.

În anul 2013, am avut onoarea să realizez machiajul pentru coperta revistei de Beauty „Estetica Magazine” (nr. 21, decembrie), iar în 2014 și 2015 am avut privilegiul să contribui la machiajul pentru coperta revistei „Les Professionnels Magazine” (nr. 8, toamnă 2014 și nr. 13, toamnă 2015), lucrând alături de talentatul hairstylist Cătălin Lungu din Bacău.

De-a lungul timpului, am menținut colaborări de succes cu Simoda by Simona Vasiliu, colaborări care continuă și în prezent, aducându-mi mereu bucurie și satisfacție profesională.

 

6. Cum te-a influențat colaborarea cu hairstylistul Cătălin Lungu și cum a contribuit aceasta la evoluția ta profesională?

Pe Cătălin Lungu, care în prezent deține Cătălin Lungu Salon & Academy în Bacău, l-am cunoscut în 2010 când era Director de imagine la Hed Academy în Iași.

În primul rând, impresionează perfecționismul său.

Inițial, am simțit o anumită îngrijorare că nu voi putea răspunde așteptărilor sale în ceea ce privește creațiile mele.

Cu toate acestea, după prima colaborare, am fost extrem de ușurată să constat că a fost încântat de rezultatul final.

Acest lucru nu numai că m-a încurajat, ci m-a și motivat să continui să lucrez cu el.

Mi-a oferit șansa de a realiza machiaje pentru revistele menționate anterior, precum și pentru diferite prezentări de styling.

Această oportunitate m-a încurajat să explorez diverse stiluri și concepte, ajutându-mă să îmi dezvolt abilitățile în machiajul potrivit pentru diferitele tipuri de evenimente și sesiuni foto.

Am avut privilegiul să colaborez cu un profesionist care caută excelența în fiecare detaliu și care este dedicat complet pasiunii sale pentru hairstyling.

Acest lucru m-a motivat să depășesc limitele și să caut mereu perfecțiunea în munca mea.

 

7. Care a fost rolul doamnei Simona Vasiliu în dezvoltarea carierei tale și cum ați colaborat împreună la diverse evenimente?

Simona Vasiliu, o altă persoană de suflet și designer vestimentar la Simoda by Simona Vasiliu, a venit la mine în salon acum mulți ani.

Este o femeie frumoasă, cu o personalitate puternică și extrem de sigură pe ea.

La început, am simțit o ușoară intimidare, dar după primele 15 minute de lucru pe chipul ei, am observat cum începea să se relaxeze și să arate satisfacție, ceea ce m-a făcut să îmi continui munca mai încrezătoare.

Simona este, la rândul ei, o perfecționistă, iar colaborarea noastră se bazează pe dorința comună de a obține rezultate de înaltă calitate.

După această experiență inițială, mi-a propus să o machiez la diferite lansări ale colecțiilor ei, iar această colaborare continuă și în prezent.

Eu aducându-mi contribuția prin machiajul pentru aceste evenimente.

 

8. Ce te-a inspirat să urmezi cursul de Dermopigmentist în 2018 și care a fost obiectivul tău principal în această alegere?

Cu timpul, am observat că multe dintre clientele mele se prezintau pentru machiaj având sprâncenele deteriorate sau cu puțin păr.

Această constatare m-a determinat să iau măsuri, astfel că în 2018 am decis să merg la București pentru a urma cursul de Dermopigmentist cu Elena Copaceanu de la Econcept Cliniq.

Scopul meu a fost să învăț tehnici de micropigmentare pentru a putea realiza sprâncene bine definite, în special pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme.

 

9. Ce te-a determinat să începi studiile în domeniul nutriției și cum intenționezi să integrezi aceste cunoștințe în practica de makeup artist?

Am început facultatea de nutriție pentru a adăuga un plus de cunoștințe benefice vieții mele și a familiei mele.

Pornind de la convingerea că frumusețea emană din interior, am întotdeauna susținut importanța unei alimentații și a unui stil de viață sănătos pentru a obține o piele radiantă și un aspect plin de vitalitate.

Este evident că nu poți atinge o piele strălucitoare și un aspect sănătos fără a te alimenta și hidrata adecvat.

Pe parcursul celor 3 ani de studiu în domeniul nutriției, am acumulat o înțelegere profundă a modului în care alimentele influențează sănătatea și aspectul pielii.

Aceste cunoștințe au avut un impact semnificativ și în practica mea ca makeup artist.

În plus, intenționez să-mi continui cariera și în domeniul nutriției, pentru a putea oferi sfaturi și recomandări personalizate nu doar în ceea ce privește machiajul, ci și pentru aspectul general al corpului.

În cele din urmă, voi promova o abordare holistică a frumuseții, evidențiind legătura strânsă dintre nutriție, sănătate și frumusețe.

 

10. Ce planuri ai pentru viitorul tău profesional, în special în ceea ce privește predarea cursurilor de machiaj?

Spre finalul acestui an, intenționez să încep să predau cursuri de machiaj, aplicând experiența vastă acumulată în cei 20 de ani de activitate în domeniul cosmeticelor și machiajului.

Scopul meu este să împărtășesc cunoștințele mele și altor persoane pasionate de machiaj, ajutându-le să-și dezvolte abilitățile și să-și urmeze pasiunea în acest domeniu.

 

11.  Care sunt valorile și principiile care te ghidează în munca ta și cum vrei să împărtășești aceste aspecte cu comunitatea ta de clienți și studenți?

Valorile și principiile care mă ghidează sunt profesionalismul, creativitatea, încrederea și empatia.

Printr-o abordare serioasă și dedicată în tot ceea ce fac, îmi doresc să continui să ofer servicii de înaltă calitate.

Încurajez gândirea creativă și explorarea noilor tendințe în machiaj.

Este important pentru mine ca fiecare persoană cu care interacționez să se simtă în siguranță și să aibă încredere că voi face tot posibilul să îndeplinesc așteptările lor.

Încurajez comunicarea deschisă și ascult activ feedback-ul de la fiecare persoană, pentru a asigura că nevoile și dorințele lor sunt înțelese și îndeplinite în cel mai bun mod posibil.

Cel mai important este să ai încredere în tine și să îți explorezi stilul personal, să îți urmezi cu determinare pasiunea.

 

Florina Andrei , Florina , beautybeatromania , beautyneat , makeup , mua , MUA , biografie , artist , machiaj , reviste , interviu , articol , exclusivitate, stiri beauty , ghid , sfaturi , nutritie

Cu fiecare perioadă din viața sa profesională, Florina Andrei a reușit să aducă frumusețea în centrul atenției, punându-și amprenta creativă în fiecare lucrare.

De la colaborări de succes până la pasiunea pentru nutriție și predarea cursurilor de machiaj, Florina continuă să inspire și să împărtășească din bogăția sa de cunoștințe și experiență.

Cu fiecare gest și cuvânt, ea promovează nu doar frumusețea exterioară, ci și cea interioară, subliniind că adevărata frumusețe strălucește din adâncul inimii.

Noi îi mulțumim Florinei Andrei pentru generozitatea și deschiderea de a împărtăși cu noi povestea sa captivantă.

 

Pentru a fi la curent cu noutățile și proiectele viitoare ale Florinei, vă invităm să o urmăriți pe rețelele de socializare.

 

Facebook : Florina Andrei make-up artist 

Instagram : florina_andrei_makeup_iasi

 

Elena Dragomir de la copilăria cu lipsuri la scena machiajului internațional
Prev Post Elena Dragomir de la copilăria cu lipsuri la scena machiajului internațional
Derzsi Gabriela inspirând prin DBellaNails
Next Post Derzsi Gabriela inspirând prin DBellaNails

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *