Elena Dragomir de la copilăria cu lipsuri la scena machiajului internațional

  • 0
  • 1.000

Cum a reușit Elena Dragomir să devină un nume important în Make-up: rădăcinile modeste și rezultatele uimitoare

Elena Dragomir, o femeie puternică și determinată, a parcurs un drum plin de obstacole pentru a-și urma visul de a deveni makeup artist celebru.

Cu o copilărie marcată de lipsuri și provocări, Elena și-a dorit să își construiască un viitor în care să fie recunoscută pentru pasiunea și talentul său în machiaj.

Cu toate că a întâmpinat numeroase dificultăți și a trebuit să facă față unor momente de descurajare, determinarea și perseverența ei au fost mai puternice.

Astăzi, Elena este o prezență respectată în industria machiajului, colaborând cu mari designeri de modă și având propriul ei brand de makeup.

În continuare, veți descoperi povestea ei uluitoare și sfaturile pe care le oferă celor care își doresc să urmeze aceeași cale.

Ce te-a motivat să începi cariera de makeup artist și cum a fost parcursul tău în această industrie, având în vedere dificultățile pe care le-ai întâmpinat la început?

Am fost pasionată încă de mică de tot ce ține de frumusețe și estetică.

Îmi făceam ținute și combinații din accesoriile mamei mele, iar produsele de machiaj – un creion verde de la Ada și un ruj roz sidefat de la Ruby Rose, cred că erau mereu la îndemână, acum 20 de ani sau poate chiar mai mult!

De-a lungul timpului, am fost mereu fascinată de machiaj.

În perioada liceului, îmi machiam cea mai bună prietenă și colega de bancă, Monica, care avea o răbdare de fier și mă lăsa mereu să încerc diverse produse de la Avon și Oriflame!

În fiecare zi veneam cu câte o idee: “Astăzi te machiez cu verde și galben, mâine cu mov și roz!”

Ea întotdeauna accepta și mă lăsa să experimentez pe ea!

Îmi doream să urmez un curs de machiaj, dar din păcate, situația financiară nu m-a ajutat deloc și nu îmi permiteam acest lux.

Pe vremea aceea, erau foarte puțini artiști și instructori de machiaj, și cred că majoritatea se aflau doar în București și Timișoara!

După liceu, m-am înscris la facultate în Timișoara, am intrat la cea de stat, însă tot nu făceam față cheltuielilor și am decis să renunț la facultate și să merg la sora mea în Italia, cu gândul de a munci pentru a-mi aduna banii necesari cursului de machiaj!

După aproximativ 2 ani, am reușit să adun suma necesară și atunci am căutat pe Google academii de machiaj în Timișoara, deoarece era mai aproape de orașul meu și deja aveam câteva cunoștințe acolo.

Am găsit și am urmat un curs de bază, iar între timp m-am angajat ca ospătar la o cafenea și încercam să investesc câte puțin în visul meu!

Ușor, ușor, am început să am câte o clientă pe lună, apoi câte două și tot așa!

Dar eu îmi doream să ajung la un alt nivel, nu îmi doream să machiez doar pentru evenimente vara!

Simțeam că în țară nu făceam față lucrurilor și că oamenii toxici din viața ta te trag în jos, așa că am decis să plec în străinătate!

Am căutat pe Google agenții de recrutare pentru muncitori necalificați și astfel am ajuns în Anglia, într-un orășel micuț din Lincolnshire, ca și cameristă!

Motivația mea cea mai mare a fost gândul că, într-o zi, voi reuși și voi culege roadele muncii mele!

Am decis să mă mut în Londra cu ajutorul unor cunoștințe, iar de acolo am început să lucrez și mai intens, cu o dorință și mai mare de reușită!

Primii 3 ani în Londra au fost cei mai dificili, cu depresie, singurătate, zile întunecate și oameni și prieteni care nu mă înțelegeau, ci doar mă criticau pentru anumite situații, însă eu am știut care este scopul meu și am încercat să nu mă abat de la drum!

 

Ai avut vreodată momente în care ai simțit că vrei să renunți la visul tău de a deveni makeup artist? Cum ai reușit să treci peste aceste momente și să îți menții determinarea și pasiunea?

Am avut multe momente în care am crezut că ar trebui să renunț, că nu pot și că nu voi reuși niciodată.

Cu toate acestea, după ce l-am întâlnit pe soțul meu, am primit un impuls de încredere și m-am simțit motivată în fiecare zi.

El îmi reitera credința în visul meu și mă asigura că voi reuși!

Motto-ul meu în viață este: Niciodată să nu te compari cu alții, deoarece nu cunoști istoria lor și de unde provin ei.

În schimb, compară-te întotdeauna cu tine însuți – unde erai acum 5 ani, unde erai anul trecut și unde te afli acum!

Aceste cuvinte m-au motivat să nu abandonez niciodată!

 

Cât de mult contează un portofoliu pentru un makeup artist și cum ai reușit să îți construiești și să îți îmbunătățești portofoliul de-a lungul timpului?

Este surprinzător cât de mult contează portofoliul în domeniul nostru.

Este, practic, cartea ta de vizită! Astfel îți prezinți munca, iar clienții te aleg în funcție de această prezentare!

Este mai important decât toate cursurile și diplomele posibile!

Mi-am construit portofoliul treptat și foarte diversificat!

Am machiat o gamă largă de stiluri pentru a-mi exprima creativitatea, fiind foarte deschisă la idei și colaborări, fie ele plătite sau gratuite!

 

 

Cum ți-a venit ideea să îți creezi propriul brand de makeup și care sunt valorile și principiile pe care le încorporezi în produsele tale?

Am avut mereu ideea de a-mi crea propriul brand de machiaj, dar inițial nu știam prea multe despre cum funcționează această industrie!

Mi-am dorit să dezvolt un ruj cu numele meu, așa că m-am întors din nou la venerabilul Google pentru informații!

Dorința mea a fost să creez produse pentru femeile care se iubesc pe ele însele și iubesc frumosul!

La început a fost dificil; am făcut multe greșeli care m-au costat financiar, dar am învățat din ele și ne-am perfecționat!

Am înțeles ce nu făceam bine, și acum investesc în calitate mai mult decât în cantitate!

 

 

Cum ai reușit să lucrezi pentru mari designeri de modă precum Jimmy Choo, Dior și Enfants Riches Deprimes, și cum a fost experiența colaborării cu aceștia?

Cum am ajuns să machez pentru Dior și alte branduri renumite?

Inițial, am participat la evenimente și am oferit serviciile mele gratuit în Londra, ceea ce m-a ajutat să-mi fac cunoștințe în domeniu.

Odată ce am început să construiesc relații în industrie, o make-up artistă de altă naționalitate m-a introdus într-un cerc mai larg, conectându-mă cu alți profesioniști care lucrau la prezentările de modă din toate capitalele modei.

Dacă la început eu căutam designerii și fotografiile pentru colaborări, acum lucrurile s-au inversat – sunt eu contactată de aceștia și mi se propun diverse colaborări!

Este important de menționat că acest lucru nu s-a întâmplat peste noapte.

După zece ani de muncă constantă și dedicată, am reușit să atrag aceste oportunități!

Bineînțeles, înainte de a fi selectată pentru astfel de colaborări, este necesară aprobarea departamentului de PR al fiecărui brand.

Fiecare brand mare are o echipă de PR care gestionează aceste aspecte.

 

 

Ce sfaturi ai pentru cei care doresc să înceapă o carieră în industria machiajului și ce aspecte ar trebui să țină cont pentru a-și urma visul în ciuda obstacolelor?

Pentru cei care doresc să înceapă o carieră în industria machiajului, sfatul meu este să investească timp și să se dedice în totalitate, să nu se compare cu nimeni și să nu dea importanță opiniei altora!

Machiază gratuit cât de mult poți pentru a-ți dezvolta portofoliul și pentru a-ți îmbunătăți tehnicile de machiaj!

 

 

Cum te-a influențat colaborarea cu reviste și apariția în Vanity sau Vogue în evoluția și recunoașterea ta în industria machiajului și în comunitatea de beauty?

Aceste experiențe au contribuit în mod substanțial la creșterea mea profesională și personală.

Fiecare etapă și fiecare colaborare au fost o oportunitate de învățare și de dezvoltare, iar clienții sau viitorii clienți observă progresul meu constant și faptul că nu mă limitez doar la evenimente precum nunți sau botezuri.

 

 

Care sunt câteva produse de machiaj esențiale pe care le-ai recomanda să le aibă oricine în trusa lor de machiaj?

Printre produsele esențiale pe care le-aș recomanda și care ar trebui să fie nelipsite din trusa de machiaj a oricui se numără: demachiant, toner, bază de machiaj, fond de ten, pudră, contur și o pudră de fixare.

 

Cum poți obține un machiaj de zi proaspăt și natural, în doar câteva minute?

Pentru a obține un machiaj de zi natural și impecabil, respectarea unor pași esențiali înaintea aplicării fondului de ten este crucială.

Primul pas este curățarea tenului, urmată de aplicarea unei baze de machiaj.

Este important să nu folosim prea multe produse de îngrijire a pielii înaintea aplicării fondului de ten, deoarece acest lucru poate încărca tenul.

Cu toate acestea, este crucial ca și clienta să aibă o rutină regulată de îngrijire a tenului.

Pentru ochi, recomand folosirea unei palete de culori nude/bronzy sau chiar a unui iluminator aplicat uniform pe întreaga pleoapă mobilă, folosind o pensulă plată.

Mascara și un ruj natural sau un luciu de buze completă aspectul machiajului de zi natural.

 

 

Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii atunci când aplică machiajul și cum pot fi evitate?

Printre cele mai comune greșeli în machiaj se numără:

  1. Sprâncene grafice
  2. Alegerea greșită a subtonului fondului de ten
  3. Depășirea conturului buzelor
  4. Aplicarea unui contur facial prea gri și dur
  5. Utilizarea excesivă a iluminatorului în timpul zilei

Aceste greșeli pot fi evitate prin adăugarea unei cantități mai mici de produs pe pensulă pentru a evita pătarea și pentru a crea linii mai blânde și mai naturale.

Povestea lui Elena Dragomir este un exemplu clar al puterii voinței și determinării în realizarea visurilor.

Prin muncă asiduă, pasiune și credință în propriile abilități, a reușit să depășească orice obstacol și să-și transforme visul în realitate.

Mesajul său este unul de încurajare și inspirație pentru toți cei care se confruntă cu provocări în viață și care își doresc să-și urmeze pasiunea.

Cu sufletul plin de recunoștință pentru că a ajuns acolo unde își dorea, Elena își îndeamnă acum și pe alții să creadă în ei înșiși și să nu renunțe niciodată la visurile lor!

În încheiere, vrem să ne exprimăm recunoștința și admirația față de Elena Dragomir pentru forța și curajul de care a dat dovadă în lupta pentru visul ei.

Drumul pe care l-a parcurs nu a fost ușor, dar prin determinare și pasiune, a reușit să transforme fiecare obstacol într-o treaptă către succes.

Elena este un exemplu viu al puterii interioare și perseverenței, iar povestea ei merită să fie ascultată și împărtășită.

Îi mulțumim pentru că ne-a împărtășit experiența ei și încurajăm pe toți cititorii să o urmărească pentru a fi inspirați și motivați în propriile lor călătorii către visurile lor.

 

Facebook : Elena Dragomir 

Instagram : glow_by_elenadragomir

Site : elenadragomir.com

 

 

 

 

 

Nikkie Nicole : Încredere prin normalizarea imperfecțiunilor
Prev Post Nikkie Nicole : Încredere prin normalizarea imperfecțiunilor
Florina Andrei : 20 de ani de frumusețe și pasiune în Beauty
Next Post Florina Andrei : 20 de ani de frumusețe și pasiune în Beauty

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *