Din Handbal în Make-up : Ana Misarăș în lumea frumuseții

 • 0
 • 668

Povestea fascinantă a Make-up Artistului Ana Misarăș : de la terenul de handbal în lumea machiajului

 

Într-o lume plină de culori și transformări, există povești care ne inspiră și ne încântă cu curajul lor de a-și urma pasiunea și visul.

Ana Misarăș este una dintre acele persoane remarcabile, care și-a lăsat amprenta în două lumi aparent distincte – cea a sportului și cea a frumuseții.

De la terenul de handbal, unde pasiunea și disciplina i-au fost ghiduri zilnice, la scaunul de machiaj, unde creativitatea și talentul își găsesc expresia, Ana a trăit o călătorie plină de întrebări, descoperiri și triumfuri.

Inițial, terenul de handbal era habitatul său natural, unde adrenalina și concentrarea o defineau în fiecare mișcare.

Dar în umbra acestui teren, exista o pasiune ascunsă pentru frumusețe și estetică, care a început timid, în joacă, și a crescut în intensitate odată cu trecerea anilor.

Însă, parcursul său nu a fost unul simplu.

Între sportul de performanță și lumea machiajului, Ana a trebuit să facă alegeri și să găsească echilibrul între două pasiuni atât de diferite, dar atât de importante pentru ea.

Astfel, de la fiecare săritură pe teren la fiecare linie trasată cu precizie pe chipuri, Ana a transformat trăsăturile și emoțiile în adevărate tablouri de artă, aducând magia machiajului în viețile celor din jurul ei.

În acest interviu fascinant, Ana împărtășește cu noi povestea sa, marcată de sacrificii, învățături și momente de triumf, în care fiecare pensulă și fiecare culoare au reprezentat o nouă etapă pe drumul său către excelență și autodescoperire.

Prin răbdare, curaj și determinare, Ana Misarăș a demonstrat că nu există limite între lumea sportului și lumea frumuseții, ci doar oportunități de a-ți urma pasiunea și a-ți exprima creativitatea în feluri neașteptate.

Haideți să descoperim împreună povestea ei fascinantă și să ne lăsăm inspirați de curajul și dedicația unei artiste adevărate în lumea machiajului.

 

 • Cum ai început să te interesezi de domeniul beauty și machiaj?

În copilărie, mă fascinau defilările modelelor de pe TV, admirând look-urile lor îndrăznețe și diversitatea machiajelor.

Acest lucru m-a inspirat să salvez poze cu machiaje pe telefon de pe Pinterest și să încerc să le reproduc singură.

Această pasiune pentru machiaj a început să se contureze încă de atunci.

 

 • Cum a influențat cariera ta anterioară în handbal decizia de a te implica în lumea machiajului?

Pot spune că fosta mea carieră sportivă m-a împins în lumea machiajului.

Fiind un lucru interzis, mi l-am dorit din ce în ce mai mult.

Îmi doream să am și eu parte de un rimel sau un fond de ten, chiar dacă nu era o necesitate, și pe vremea aceea nici nu știam să le folosesc.

Din aceea pură curiozitate și joacă, am început să pun bani deoparte și să cumpăr produse.

Cu primii bani, mi-am cumpărat o paletă de farduri cu 100 de culori, însă nu aveam nici măcar pensule cu ce să le aplic.

 

 • Cum te-ai simțit când ai făcut primul curs de machiaj și ce te-a determinat să continui pe acest drum?

La primul curs de machiaj, m-am simțit complet copleșită și nesigură.

Era atât de multă informație și atâtea produse încât m-am simțit debusolată.

În primele trei săptămâni după curs, am bombardat practic profesoara cu întrebări și apeluri, până când am început să înțeleg lucrurile de bază.

Nu înțelegeam cum să folosesc anumite pensule sau cum să fac culorile să se potrivească pielii.

Acum râd când îmi amintesc, dar atunci simțeam că trebuie să învăț totul și să am răbdare să pun în practică ceea ce am învățat.

 

 • Ce te-a motivat să urmezi mai multe cursuri, atât fizice, cât și online, în domeniul machiajului?

Când toți îmi spuneau să urmez facultatea de sport și să las machiajul deoparte pentru că nu are viitor, am simțit o puternică ambiție să le dovedesc contrariul. Am investit ultimii bani pe care îi aveam din America (unde am fost cu programul Work & Travel) în primul meu curs de machiaj, în mine.

A fost cea mai bună decizie pentru că mi-am arătat că pot realiza orice îmi propun.

De-a lungul anilor, am descoperit diferiți traineri din țară, fiecare cu stilul său distinct, și mi-am dorit să particip la cursurile lor.

Când nu aveam bugetul necesar, învățam online, iar când strângeam suficienți bani într-un an, îi investeam într-un curs fizic.

Pasiunea mea pentru a învăța și a descoperi stiluri noi nu a dispărut niciodată.

 

 • Cum îți stimulezi creativitatea și cum te adaptezi la schimbările din industrie?

Pentru a-mi stimula creativitatea, mă bazez pe ajutorul fetelor care vin să fie modele pentru mine, în special în timpul sezonului aglomerat al evenimentelor.

În mod frecvent, pornim de la o idee de bază – culori, look-uri sau poze văzute întâmplător – și sfârșim prin a crea ceva cu totul diferit, ceea ce mă împinge să ies din zona mea de confort.

Încerc mereu să pun în practică noile trenduri pentru a vedea dacă mă atrag sau nu.

Chiar dacă nu mă identific complet cu ele, le adaptez stilului meu și cerințelor fetelor, știind că cineva va fi interesat de ele.

Nu refuz niciodată o nouă provocare.

 

 • Care sunt aspectele pe care le apreciezi cel mai mult în munca ta ca și make-up artist?

În munca mea ca și machior, ador să intru în contact cu persoanele care se așează în fața mea.

Interacțiunea cu clientele este un aspect pe care îl apreciez enorm, iar diversitatea caracterelor pe care o întâlnesc este un bonus.

Pe lângă acest lucru, consider că este esențial să pot restabili încrederea clientelor la finalul machiajului, să le fac să se simtă mai frumoase și mai încrezătoare.

Ceea ce mă motivează constant este încrederea pe care fetele o au când se așează în scaunul meu.

Ele știu că îmi place să fac transformări și că mereu țin cont de dorințele și preferințele lor.

Acest lucru îmi oferă mereu energie să continui să fac ceea ce fac.

 

 • Cum ai reușit să îți construiești o rețea de colaborări în domeniul modei?

În timpul pandemiei, am decis să intru în domeniul modei.

Am folosit această perioadă pentru a exersa și a folosi timpul într-un mod constructiv, chiar dacă inițial nu aducea venituri.

Îmi chemam modele pentru a practica, iar treptat diferiți designeri au început să observe munca mea, care nu era mereu bazată pe aspecte de bază.

Am primit diverse propuneri de colaborare, inițial în sistem de barter, în care eu primeam poze profesionale de care eram mândră, iar modelele primeau un machiaj gratuit.

Ulterior, au apărut și colaborările plătite.

 

 • Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în cariera ta de make-up artist și cum le-ai depășit?

Cea mai mare provocare în cariera mea a fost, în primul rând, cu mine însămi.

La începutul călătoriei mele către perfecțiune, nu eram 100% sigură de munca mea, iar acest lucru s-a resimțit.

În primii doi ani, am machiat mai mult gratuit, am învățat din greșeli și am câștigat încredere suficientă pentru a lucra într-un salon, părăsind confortul propriei case.

Sunt perfecționistă și autodidactă, ceea ce înseamnă că, atunci când rezultatul final nu îmi place, nu renunț până nu sunt mulțumită.

Când am avut primul sezon complet de clienți, am trebuit să învăț să ascult clienta de pe scaun și să îi înțeleg nevoile.

De cele mai multe ori, machiajul nu se rezumă doar la aplicarea culorilor pe față; atunci când o persoană ajunge la tine, poți influența ziua ei atât pozitiv, cât și negativ.

Este responsabilitatea noastră să oferim clienților și modelelor o experiență cât mai plăcută, iar în acel moment, ele trebuie să fie cele mai importante.

Pe lângă aceste aspecte, cele mai mari provocări le-am întâlnit atunci când am experimentat și am învățat din greșeli, chiar dacă nu eram sigură că rezultatul va fi cel dorit la final.

Am o mulțime de lucrări nepostate pentru că am experimentat lucruri noi, le-am refăcut până am obținut rezultatul dorit.

Tehnicile care îmi plac cel mai mult sunt cele cu care rezonăm cel mai bine.

Poți descoperi tehnicile tale favorite doar experimentând, încercând diferite produse și texturi.

 

 • Ce îți place cel mai mult să realizezi în cadrul colaborărilor tale din domeniul fashion?

În cadrul colaborărilor mele, îmi place să duc totul la un alt nivel, să evit uniformitatea și să personalizez machiajul în funcție de fiecare personalitate.

Sunt pasionată de machiajele glam, potrivite pentru evenimente, dar și de cele grafice, abstracte și fashion, deoarece ele nu sunt pentru toată lumea, dar le poți adapta pentru oricine.

Ador să fiu provocată de persoanele cu care lucrez, deoarece în acel moment creativitatea mea se îmbină cu ideile creatorilor de modă.

Această colaborare și schimbul de idei mă inspiră și mă ajută să creez machiaje care să iasă în evidență și să fie unice.

 

 • Care sunt obiectivele tale de viitor în această industrie și ce proiecte îți propui să realizezi?

Din perspectiva mea, am o dorință puternică pentru viitor: să inaugurez propria academie de machiaj și să împărtășesc experiența și cunoștințele mele cu fetele pasionate de acest domeniu.

Încă de la începuturile mele, am căutat pe cineva care să nu țină secretele machiajului pentru el și să abordeze lucrurile fără ocolisuri.

În plus, îmi doresc colaborări cu designeri, artiști și influenceri, fie din țară, fie din străinătate.

Mă bucur întotdeauna să întâlnesc persoane noi și să acumulez informații pe care să le pun în practică.

 

În concluzie, povestea Anei Misarăș este una care ne amintește că pasiunea și curajul pot schimba direcția vieții noastre și pot aduce lumina în cele mai neașteptate locuri.

De la terenul de handbal la scaunul de machiaj, Ana a trăit fiecare moment cu intensitate și determinare, transformând fiecare obstacol într-o oportunitate de creștere și împlinire.

Astăzi, prin munca și talentul ei, Ana inspiră și încântă pe toți cei din jurul ei, aducând magia frumuseții în viețile celor pe care îi întâlnește.

Ana, îți mulțumim că ai împărtășit cu noi povestea ta minunată și că ne-ai inspirat cu determinarea și pasiunea ta.

Invităm toți urmăritorii noștri să te urmărească și să descopere mai multe despre munca ta minunată pe rețelele de socializare.

Fiți alături de Ana Misarăș în călătoria ei fascinantă prin lumea frumuseții și machiajului!

 

Facebook personal : Ana Misarăș 

Facebook pagina : Make-Up by Ana Popan 

Instagram : ana_misaras_makeupartist

TikTok : ana_misaras_makeupartist 

 

 

Școala de Balet PAS CABRIOLE dansând spre frumusețe
Prev Post Școala de Balet PAS CABRIOLE dansând spre frumusețe
Ana Cucuta: Nume de referință în machiajul internațional
Next Post Ana Cucuta: Nume de referință în machiajul internațional

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *