Cum să îți dai seama dacă pielea ta este deshidratată

  • 0
  • 153

Cum să îți dai seama dacă pielea ta este deshidratată (și ce poți face în privința aceasta)

Multe semne ale deshidratării - cum ar fi oboseala, durerile de cap și crampele - sunt familiare pentru majoritatea dintre noi.

Dar pielea deshidratată poate fi mai dificil de identificat din cauza similarităților sale cu pielea uscată.

Cu toate acestea, în timp ce cele două termeni sunt adesea tratați ca sinonime, există unele diferențe majore.

 

Am întrebat dermatologii acreditați, să ne spună totul despre pielea deshidratată, inclusiv semnele, modul în care diferă de pielea uscată și cum poate fi tratată.

Continuați să citiți pentru ghidul ultim despre pielea deshidratată.

 

Ce este pielea deshidratată?

Pielea "deshidratată" înseamnă că pielea ta este lipsită de apă.

Pielea ta poate deveni deshidratată atunci când organismul pierde mai multă apă decât consumă.

Aceasta poate să se întâmple din câteva motive, cum ar fi:

  • Nu bei suficientă apă: Organismul pierde natural apă prin multe activități zilnice, cum ar fi exercițiile fizice, transpirația, urinarea și chiar respirația, și este important să bei suficientă apă pe parcursul zilei pentru a restabili această pierdere. "Dacă nu bei suficientă apă zilnic pentru a preveni pierderea mai multă de apă decât se consumă, ești la un risc mai mare de a fi deshidratat".
  • Nu te hidratezi corespunzător: Pentru unele persoane - în special cele cu o barieră cutanată compromisă - băutura de apă nu este suficientă pentru a preveni pielea deshidratată, explică Palm. "În aceste cazuri, hidratarea regulată cu produse care pot ajuta la sigilarea umezelii în bariera ta cutanată poate ajuta".
  • Locuiești într-un loc foarte cald sau uscat: Oamenii care locuiesc în climatul cald și uscat sunt mai susceptibili să piardă apă de la suprafața pielii lor în comparație cu cei care locuiesc în zone mai umede și temperate. Din nefericire, această pierdere de apă poate duce la pielea deshidratată. Similar, utilizarea încălzitorului în casă pe timp de iarnă poate determina evaporarea apei de la suprafața pielii, ceea ce poate duce la deshidratare, spune Palm.

Pielea deshidratată poate fi, de asemenea, cauzată de dușurile fierbinți, lipsa somnului, utilizarea săpunurilor și produselor de îngrijire a pielii agresive și exfolierea excesivă a pielii.

 

Care sunt semnele pielei deshidratate?

Pielea deshidratată poate părea strâmtă, aspră, uscată, solzoasă sau ternă.

Pielea ta poate de asemenea să se simtă mâncărime, ai putea avea cearcăne sub ochi și ai putea observa linii fine sau riduri mai pronunțate.

"Deoarece pielea noastră depinde de hidratare pentru a-și menține bariera de umiditate, cei cu piele deshidratată pot, de asemenea, să experimenteze o barieră de piele slăbită sau compromisă".

Dacă nu este tratată, o barieră de piele compromisă poate duce la condiții precum eczema, infecțiile pielii, acneea și psoriazisul.

Deshidratarea poate afecta întregul corp, deci este posibil să experimentezi și semne ale deshidratării care se extind dincolo de piele, cum ar fi amețeli și senzația de leșin.

 

Pielea uscată vs. pielea deshidratată

Pielea uscată și pielea deshidratată pot părea similare, dar nu sunt la fel.

Doar pentru că ai piele uscată nu înseamnă că ai piele deshidratată, și invers.

"Pielea uscată este un tip de piele cu care te-ai născut, similar cu pielea grasă sau combinată".

"Pielea deshidratată, dacă este tratată, este o afecțiune temporară a pielii cauzată de lipsa de apă în stratul superior."

Pielea deshidratată poate apărea în multe tipuri de piele, inclusiv pielea grasă și combinată.

O poți identifica destul de ușor prin plesnirea unei mici zone de piele de pe spatele mâinii și ținând-o câteva secunde.

"Dacă pielea își ia câteva momente să revină la forma sa inițială, atunci probabil experimentezi piele deshidratată".

Pielea uscată este cauzată de lipsa de producție de ulei sau sebum.

De obicei, acest ulei menține pielea sănătoasă și hidratată, dar producția de sebum poate scădea odată cu vârsta, uneori făcând ca pielea să pară solzoasă sau iritată.

Pielea uscată poate fi tratată prin hidratare, în timp ce pielea deshidratată necesită hidratare.

"Acest lucru înseamnă că pielea uscată va beneficia de mai multe produse pe bază de cremă, în timp ce pielea deshidratată necesită produse mai bogate în apă".

 

Cum să tratezi pielea deshidratată :

"Băutul suficient de apă este primul pas pentru tratarea pielii deshidratate".

"Cantitatea de apă pe care ar trebui să o bei pe zi depinde de greutatea corpului tău, nivelurile de activitate și alti factori.

" Pentru a ajuta corpul să-și păstreze apa și mineralele cruciale, ia în considerare adăugarea unui supliment de electroliți la apa pe care o bei.

Poți, de asemenea, să consumi alimente hidratante, cum ar fi fructele și legumele.

 

  • Dormi suficient: Va trebui să te asiguri și că dormi suficient, deoarece acest lucru afectează sănătatea pielii.
  • Hidratează-te: "Ia în considerare utilizarea hidratantelor emoliente sau loțiuni care pot ajuta pielea să-și sigileze umezeala, cum ar fi acidul hialuronic".
  • Alte produse care ajută la repararea și sigilarea barierei pielii tale includ squalene, ceramide și glicerină.
  • "Recomand aplicarea unei creme hidratante cu aceste ingrediente după ce ieși din duș pentru a ajuta la blocarea hidratării".
  • Re-evaluează-ți rutina de îngrijire a pielii: Este, de asemenea, o idee bună să te asiguri că rutina ta este suficient de blândă pentru pielea ta.
  • Produsele de îngrijire a pielii pot contribui adesea la pielea deshidratată, "Deci orice produse care sunt potențial aspre, uscătoare sau exfoliante ar trebui întrerupte pentru câteva săptămâni în timp ce încerci să-ți restabilești hidratarea".
  • Utilizează un umidificator: Dacă locuiești într-un climat foarte uscat și cald în care aerul tinde să extragă umiditatea din pielea ta, utilizarea unui umidificator poate ajuta să-ți menții pielea hidratată.

 

Dacă pielea ta este deshidratată, aceasta ar putea părea ternă și solzoasă, iar linii fine și ridurile tale ar putea fi mai vizibile decât de obicei.

De asemenea, ar putea fi mâncărime, iar cearcănele sub ochi ar putea fi mai accentuate.

Una dintre cele mai bune modalități de a trata pielea deshidratată este să-ți crești aportul de apă.

Dar poți încerca și alte măsuri, cum ar fi aplicarea produselor de îngrijire a pielii hidratante, utilizarea unui umidificator în casă și prioritatea somnului.

 

În încheiere, un sfat esențial pentru menținerea unei pielii sănătoase și hidratate este să acorzi o atenție deosebită consumului de apă.

Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei pentru a-ți menține corpul hidratat și pielea radiantă.

Consumul adecvat de apă nu numai că te ajută să-ți păstrezi nivelul de hidratare al pielii, dar contribuie și la funcționarea optimă a întregului organism.

Așa că nu uita să-ți iei doza zilnică de apă și vei vedea cu siguranță beneficiile pe termen lung pentru sănătatea și aspectul pielii tale.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Cum să te desparți de coșuri peste noapte
Prev Post Cum să te desparți de coșuri peste noapte
Cele mai hot 10 tendințe în Make-up pentru 2024
Next Post Cele mai hot 10 tendințe în Make-up pentru 2024

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email