Ghid complet pentru găsirea nuanței potrivite de fond de ten

Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

  • 0
  • 64

Ghid complet pentru găsirea nuanței potrivite de fond de ten

În ultimii ani, gama de nuanțe de fond de ten a făcut pași importanți înainte (era și timpul).

Au dispărut zilele în care trebuia să alegem între doar câteva nuanțe, rezultând adesea aspectul temut al “măștii” de fond de ten pe gât.

Astăzi, varietatea inclusivă ia în considerare gama largă de tonuri de piele și subtonuri existente, cu unele branduri oferind fonduri de ten cu cel puțin 40 de nuanțe din care să alegeți.

Ați putea spune că, dată fiind gama vastă de nuanțe, finisaje și niveluri de acoperire disponibile, fondul de ten este la fel de personalizabil ca și comanda voastră obișnuită de la Starbucks – dar tocmai acest lucru îl face unul dintre cele mai dificile produse de machiaj de cumpărat.

Așadar, pentru a vă ajuta, ne-am gandit sa vă prezentam tot ce trebuie să luați în considerare atunci când căutați noul vostru fond de ten preferat.

beauty, beautybeat , fond de ten , foundation , makeup , arad , machiaj , timisoara , bucuresti , frumusete , naturalete

Stabiliți-vă Tonul de Piele

Pentru a găsi nuanța perfectă, începeți prin a vă uita la tonul de piele. Acesta poate varia de la deschis la mediu sau închis, cu nuanțe variate (de exemplu, deschis-mediu sau foarte închis).

Deoarece tonul pielii poate fi neuniform, utilizați linia maxilarului ca indicator cel mai precis al culorii naturale a tenului vostru.

Nu Uitați de Subtonurile Pielii

Cu excepția cazului în care doriți să corectați culoarea, nu luptați împotriva subtonurilor naturale ale pielii voastre. Acestea pot fi fie calde, reci sau neutre.

Un mod rapid de a determina acest lucru este să vă uitați la venele de la încheietura mâinii. Dacă sunt mov sau albastre, aveți subtonuri reci.

Între timp, cei cu vene verzi au subtonuri calde. Și în cazul în care aveți vene albastru-verzi, subtonurile voastre sunt cel mai probabil neutre.

Dacă aveți un ten cald, optați pentru o nuanță de fond de ten cu subtonuri galbene, aurii sau piersici.

Și dacă tenul vostru are subtonuri reci, cea mai bună alegere este un fond de ten cu subtonuri roz.

Cei cu subtonuri neutre ar trebui să caute o nuanță de fond de ten care conține atât nuanțe de aur, cât și de roz.

Cum Să Alegeți Nuanța

Odată ce v-ați identificat tonul și subtonurile pielii, este timpul să testați niște nuanțe. Alegeți cele care par cele mai apropiate de tonul și subtonurile pielii voastre. Apoi, începeți procesul de încercare și eroare fie aplicând nuanța pe față, fie folosind mostre.

beauty, beautybeat , fond de ten , foundation , makeup , arad , machiaj , timisoara , bucuresti , frumusete , naturalete

Metoda testatului pe Față

“Găsiți un loc spre centrul feței și estompați spre linia părului, astfel încât să se potrivească cu părțile obrajilor și mijlocul gâtului”, îndeamnă specialistii.

“Dacă gâtul vostru este mai deschis decât fața și nu doriți să aveți fața la fel de palidă, alegeți o nuanță mai ușoară decât cea de pe față pentru a fi comparabilă. (Puteți întotdeauna să ‘încălziți’ fața cu bronzer dacă tenul vostru pare încă luminos.)

Astfel, nu va fi nici prea deschisă, nici mult mai caldă decât gâtul vostru.”

Metoda Mostrelor

Desigur, există mult spațiu pentru a testa fonduri de ten pe antebrațul vostru, dar pielea de pe această parte a corpului este mult mai închisă decât cea de pe față. Specialistii spun să aplicați nuanțele potențiale pe piept pentru a vedea dacă sunt potrivite.

“Nu trebuie să fie o potrivire exactă, ci poate ceva ușor mai deschisă, deoarece culoarea se va schimba pe parcursul zilei”, explică ei.

“Fondul de ten oxidează în timpul purtării și devine natural mai închis din cauza amestecului de elemente și uleiurile de pe față.”

Sfat de profesionist :

Indiferent de metoda pe care o alegeți, toti specialistii in machiaj spun că este important să testați fondurile de ten în lumină naturală bună.

Desigur, acest lucru poate fi dificil de realizat atunci când majoritatea raioanelor de machiaj au iluminare departe de ideală.

Dacă este posibil, încercați să luați acasă câteva mostre pentru a le testa în lumină naturală înainte de a face o achiziție.

Alegeți Nivelul de Acoperire de Care Aveți Nevoie

Acum, când ați stabilit nuanța fondului de ten, este timpul să decideți ce tip de acoperire căutați. Înțelegerea aspectului fiecărui nivel de acoperire este cheia pentru a alege cel potrivit nevoilor voastre. De exemplu, atunci când doriți un fond de ten cu o rezistență îndelungată care nu necesită retușuri pe parcursul zilei sau aveți acnee sau decolorări, optați pentru un fond de ten cu o acoperire completă. Cu toate acestea, specialistii recomandă alegerea unui fond de ten mai ușor atunci când nu sunteți sigure exact de ce tip de acoperire aveți nevoie.

“De obicei, îndrumam oamenii către un fond de ten cu acoperire ușoară până la medie” spune ei.

beauty, beautybeat , fond de ten , foundation , makeup , arad , machiaj , timisoara , bucuresti , frumusete , naturalete

Luați în Considerare Tipul de Piele

Mat sau strălucitor? Aceasta este întrebarea pe care trebuie să o adresați înainte de a testa nuanțele de fond de ten. Și tipul vostru de piele este un factor important atunci când vine vorba de alegerea finisajelor. Specialistii spun că fondurile de ten strălucitoare tind să funcționeze cel mai bine pe tipurile de piele normale sau uscate.

“Prea multă strălucire pe acest tip de piele arată și mai uleioasă și nu este o senzație plăcută pe față”, explică ei.  Fondurile de ten mate sunt, de obicei, mai potrivite pentru tipurile de piele mixte sau grase.

Specialistii recomandă utilizarea unui finisaj satinat în loc de unul mat pe pielea matură.

“Pielea mai matură poate folosi și fonduri de ten mate, dar la fel ca și pielea strălucitoare, aceasta poate accentua [liniile fine] și ridurile, la fel cum fondurile de ten strălucitoare pot face acest lucru, deoarece pielea nu are dimensiune”, explică ei.

Adaptați Nuanța la Sezonul Curent

Este adevărat: Nu veți putea păstra aceeași nuanță de fond de ten pe tot parcursul anului.

“Pielea noastră tinde să se încălzească în primăvară-vară, când suntem mai activi în aer liber și în lumina directă a soarelui”, spun ei.

“Chiar dacă purtați protecție solară în fiecare zi, nuanța pielii noastre se încălzește.”

Profită de Instrumentele Virtuale de Încercare

Desigur, germenii reprezintă un motiv bun pentru a alege o unealtă virtuală de încercare a machiajului în loc să utilizați teste în magazin.

Cu toate acestea, încercarea nuanțelor de fond de ten acasă vă asigură că veți alege nuanța potrivită din prima și vă permite să vedeți cum va arăta fondul de ten în selfie-uri. Numeroase branduri și comercianți au creat propriile lor instrumente, inclusiv L’Oréal Paris, Ulta Beauty, Chanel, MAC și NYX Cosmetics, pentru a numi câteva.

În concluzie, găsirea nuanței potrivite de fond de ten poate fi o sarcină complexă, dar cu câteva pași și sfaturi utile, puteți face achiziția potrivită și vă puteți bucura de un machiaj impecabil.

beauty, beautybeat , fond de ten , foundation , makeup , arad , machiaj , timisoara , bucuresti , frumusete , naturalete , nuante , piele , skin , perfecta

Iată câteva concluzii cheie:

  1. Începeți prin identificarea tonului și subtonurilor pielii voastre. Acest lucru vă va ajuta să alegeți nuanța de fond de ten care se potrivește cel mai bine culorii naturale a tenului vostru.
  2. Testați mai multe nuanțe de fond de ten, fie pe față, fie pe zona pieptului, pentru a găsi cea mai potrivită nuanță. Nu uitați că fondul de ten se oxidează în timp, așa că puteți opta pentru o nuanță ușor mai deschisă decât credeți că este potrivită.
  3. Alegeți nivelul de acoperire care se potrivește nevoilor voastre. Fondurile de ten cu acoperire completă sunt ideale pentru acnee sau decolorări, în timp ce cele cu acoperire ușoară până la medie sunt bune pentru o flexibilitate mai mare.
  4. Luați în considerare tipul vostru de piele atunci când alegeți finisajul. Fondurile de ten strălucitoare funcționează bine pe pielea normală sau uscată, în timp ce cele mate sunt mai potrivite pentru pielea mixtă sau grasă.
  5. Adaptăți nuanța la sezonul curent, deoarece culoarea pielii voastre se poate schimba pe parcursul anului.
  6. Profitați de instrumentele virtuale de încercare pentru a testa diferite nuanțe și a face alegerea potrivită înainte de achiziție.

În final, găsirea fondului de ten perfect poate fi o călătorie de autodescoperire, iar rezultatul va fi un aspect impecabil și încrederea de a ști că aveți produsul potrivit pentru pielea voastră.

Cu puțină răbdare și experiență, veți găsi cu siguranță nuanța care vă va face să străluciți în orice moment!

 

.

 

Nu ești definită de acneea ta !
Prev Post Nu ești definită de acneea ta !
5 moduri de a mirosi mereu minunat
Next Post 5 moduri de a mirosi mereu minunat
Related Posts

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *