Anda Pamfile: Greșeli comune în îngrijirea unghiilor :Cum ar trebui evitate

  • 2
  • 478

Anda Pamfile: Greșeli comune în îngrijirea unghiilor

Cum ar trebui evitate

Anda Pamfile, artistă pasionată în arta manichiurii, ne poartă prin călătoria sa captivantă în lumea unghiilor . Cu o carieră ce și-a luat naștere dintr-un simplu kit de manichiură primit din joacă, Anda a devenit o prezență notabilă în industria nail art. În acest interviu, vom descoperi secretele sale, sfaturile pentru tinerii artiști și cum a reușit să aducă o notă de inovație într-un domeniu în continuă evoluție. Aventura sa colorată înfrumusețează redefinind standardele frumuseții prin creativitate și pasiune autentică.

Anda Pamfile ,Nail ,beautybeat ,beauty ,romania ,tehnici ,lampa uv ,pasiune ,creativitate, modele ,interviu ,truc ,nailart

 

Cum ați descoperit pasiunea pentru arta manichiurii și de ce ați ales această carieră?

Anda Pamfile:-  Am descoperit această meserie încă din primii ani ai industriei și consider că am avut un mare privilegiu să văd cu ochii mei evoluția întregii industrii. Din joacă, am primit un kit de la o prietenă; pe vremea aceea, produsele erau foarte scumpe, și l-am pus bine pe raft să nu le stric. Într-o zi am mers la salon să beneficiez de unghii cu gel, însă am fost nemulțumită de ambientul neplăcut creat de tehnician, și ulterior, și de aspectul inestetic al manichiurii. Rezistența a fost wow, însă mi se păreau “lopeți”. Astfel, am pus mâna pe cutia cu minuni de acasă și m-am apucat de treabă. Căutând informații online, am descoperit câtă artă era deja creată în domeniu, și m-am îndrăgostit iremediabil.

 

Cum vă implicați în comunitatea nail art? Participați la evenimente sau competiții?

Anda Pamfile:- Întotdeauna am încercat să fiu prezentă oriunde am fost invitată, deși primii 10 ani am lucrat non-stop pe cliențe. Atât competițiile fizice și online, cât și evenimentele de orice tip, îmi bucură nespus sufletul.

 

Anda Pamfile ,Nail ,beautybeat ,beauty ,romania ,tehnici ,lampa uv ,pasiune ,creativitate, modele ,interviu ,truc ,nailart

Ce instrumente sau produse sunt esențiale în trusa dvs. de lucru?

Anda Pamfile:- Trusa de lucru se adaptează de la an la an deoarece se dezvoltă industria constant. Aș enumera: betisoarele de lemn, forfecuța, flacăra 2.1, pensula ovală, orice instrument de măsurat (chiar și un șablon îndoit, pentru lungime), freza și peria de praf. Iar ca produse, clar ACRYGELUL, finishul mat și baza cu aderență maximă.

 

Aveți vreo tehnică de nail art sau produs preferat pe care îl recomandați clienților dvs.?

Anda Pamfile:- Am, desigur, multe preferate; nu aș putea să mă limitez la o tehnică sau un produs. Momentan ador Tehnica SLIM, realizată în toate modurile, iar la NailArt recomand orice te face să zâmbești. Eu ador decorarea unghiilor și pentru mine este cea mai veselă parte din job.

 

Care este cel mai important sfat pe care l-ați oferi tinerilor nail artist care încep în această industrie?

Anda Pamfile:- Tinerii artiști sunt minunați; sfatul meu este să își găsească inspirația și încrederea în sine. SFATUL MEU este să nu se mai compare cu cei care au ani de zile parcurși în această meserie, ci să își recunoască realizările zilnic, să se aprecieze mult și să fie constanți în progresul din pași mici. Este foarte important să ne bucurăm de tot procesul către scopurile noastre. Resursele de care ei dispun acum sunt uriașe și pot crea mult mai multe tehnici decât înainte. Practic, trebuie să se bucure zilnic de ce au la îndemână, începând de la produse până la materiale de studiu.

 

Care este cea mai creativă sau neobișnuită cerere pe care ați primit-o de la un client?

Anda Pamfile:- Sincer, de la cliente nu prea am primit cereri creative pentru că eu mă ocupam de creație, ele se bucurau la urmă. Pot aminti o manichiură foarte lungă cu picturi frumoase, dar “very kinky”, pe care am realizat-o cu mare drag.

 

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le vedeți clienții să le facă în îngrijirea unghiilor, și cum le puteți ajuta să le evite?

Anda Pamfile:- Greșeli mari pe care mereu le-am explicat clientelor sunt: tăierea cuticulei acasă și forțarea mecanică a unghiilor. Îngrijirea unghiilor poate nu este chiar necesară acasă, dar protejarea sănătății lor, DA.

Anda Pamfile ,Nail ,beautybeat ,beauty ,romania ,tehnici ,lampa uv ,pasiune ,creativitate, modele ,interviu ,truc ,nailart

Aveți vreo poveste amuzantă din experiența dvs. ca nail artist pe care doriți să o împărtășiți?

Anda Pamfile:- Cat timp am lucrat cu cliente, m-am bucurat de multe situații; am râs zilnic cu ele și am creat atmosfera mereu plăcută în salon. Amuzanta ar fi o poveste în care eram chiar la începutul meu ca tehnician, și o clientă avusese o noapte “alba” și a venit direct la unghii “amortită”. A adormit cu capul pe pernuța de mâini, și i-am finalizat manichiura singură. Îi bagam eu mâna în lampa.

 

Ce tehnici sau trucuri folosiți pentru a vă asigura că manichiura durează cât mai mult și arată impecabilă?

Anda Pamfile:- Pentru mine cele mai importante subiecte sunt:

– Pregătirea unghiei corect, și alegerea bazei aderente. De asemenea, produsul pentru apex trebuie ales în funcție de lungimea unghiilor.

– Si al doilea subiect foarte important este cunoașterea teoriei – zona de stres și tot ce implică ea. Astfel știu unde să aplic materialul și cât. – Așadar nu pot zice ca am “trucuri”, totul este despre studiu îndeaproape și respectarea unor pași stricți.

 

Cum gestionați situațiile în care un client are așteptări nerealiste sau vrea ceva care nu se potrivește cu starea sau tipul de unghii?

Anda Pamfile:- Foarte simplu, am încercat ,încă de la început, să îmi câștig o imagine de “expert” prin studiu constant și explicații detaliate pe care mereu le ofeream clientelor. Chiar dacă ele nu lucrează ce lucrez eu, am considerat mereu necesar să le explic pe înțelesul lor, orice detaliu. Chiar și clientele noi, aveau încredere în sfaturile mele pentru că se simțeau pe cele mai bune mâini.

 

Ce părere aveți despre utilizarea polygel în nail art și cum credeți că acesta a schimbat sau îmbunătățit tehnicile și posibilitățile de design pentru unghiile clienților dvs.?

Anda Pamfile:- Ziua în care am primit primele mostre de ACRYGEL , pur și simplu a fost wow. Defapt a fost o seara și aproape că nu am dormit , de nerăbdare să ajung în salon să le testez. Am adorat Acrylul, însă mirosul său nu mi-a permis să lucrez în salon cu el. Când a apărut Acrygelul cred că a fost o reală revoluție a întregii industrii. Posibilitățile de lucru sunt nenumărate. Modelarea și rezistența sunt atuurile sale. Pot spune că multe tehnici au devenit foarte ușor de realizat (ex: Ridicarea bordului liber), timpul de lucru s-a scurtat considerabil pentru mulți tehnicieni. De asemenea , odată cu TIPSURILE reutilizabile s-a format cuplul perfect: Acrygel & tipsuri .

 

Ce rol joacă lampa UV în procesul de uscare și polimerizare a unghiilor și cum ați ales echipamentul adecvat pentru salonul dvs.?

Anda Pamfile:-   Lampa uv potrivită, din ce am studiat, este cea de 48 W cu posibilitate de reducere la 24 w; Secretul este să le schimbi des(maxim 5-6 luni) ca Led-urile să fie mereu la puterea lor optimă. Subiectul LĂMPI, este unul foarte amplu și, cumva, nediscutat, mai ales faptul că fiecare produs are o frecvență pe care se polimerizează complet, și de cele mai multe ori, nu avem lămpi pentru a realiza acest lucru. Sfatul meu în acest subiect este:

– TESTAȚI polimerizarea pentru toate produsele, înainte de a le aplica în manichiurile clientelor.

– SPĂLATI praful de pe mâinile voastre și ale clientelor , imediat după pilire.

 

Pentru a pătrunde în universul său captivant, urmăriți-o pe Anda Pamfile pe:

Instagram: Anda.pamfile.nail.trainer

Facebook : Anda Pamfile

Tiktok : andapamfile

 

În încheiere, Anda Pamfile se evidențiază ca o prezență luminoasă în universul nail art-ului, conturând nu doar unghiile, ci și poveștile unice ale fiecărei clientele. Cu o carieră plină de inovație și pasiune, ea continuă să creeze și să inspire, aducând o notă de culoare și frumusețe în lumea artei manichiurii. Anda rămâne o sursă de inspirație pentru tinerii artiști, demonstrând că în fiecare detaliu se ascunde o poveste extraordinară.

Interviu cu Hallo Georgiana : 12 ani de pasiune in arta machiajului
Prev Post Interviu cu Hallo Georgiana : 12 ani de pasiune in arta machiajului
Un interviu altfel: Corina Turcu ofera perspective inedite asupra frumusetii
Next Post Un interviu altfel: Corina Turcu ofera perspective inedite asupra frumusetii
Comments 2

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *