Ana Cucuta: Nume de referință în machiajul internațional

  • 7
  • 127

Ana Cucuta : Povestea unui artist al machiajului care a cucerit lumea

Întâlnim astăzi o personalitate strălucitoare în lumea machiajului, pe Ana Cucuta, un adevărat artist și formator internațional în domeniul frumuseții.

Cu o carieră solidă de peste 10 ani în machiajul profesional, Ana este recunoscută drept unul dintre cei mai căutați traineri în machiajul profesional.

Dincolo de titlurile sale prestigioase, Ana este o figură emblematică asociată cu branduri de renume din industria de machiaj, colaborând cu artiști celebri și personalități influente de pe piața locală și internațională.

De la Nicole Cherry și Alina Eremia până la Andra și Delia, portofoliul său impresionant cuprinde colaborări variate, de la sesiuni foto și videoclipuri, până la campanii publicitare și apariții pe coperte de reviste.

Absolventă a Facultății de Marketing, Ana și-a canalizat pasiunea pentru desen către o carieră artistică remarcabilă, descoperind astfel lumea fascinantă a machiajului.

Formarea sa la unele dintre cele mai prestigioase școli și sub îndrumarea unor nume consacrate din industria de machiaj au consolidat experiența sa vastă și abilitățile sale excepționale.

Cu o filozofie simplă, dar profundă, Ana crede că machiajul poate dezvălui cea mai bună versiune a frumuseții fiecărei femei.

Prin abordarea sa subtilă și rafinată, Ana creează look-uri care subliniază frumusețea naturală a fiecărei persoane, aducând luminozitate și prospețime tenului, iar trasăturile feței sunt aduse la linia de perfecțiune.

În interviul ce urmează, Ana ne împărtășește din experiența sa vastă în machiaj, dezvăluind secretele succesului său, perspectivele sale asupra frumuseții și sfaturi valoroase pentru tinerii aspiranți în domeniul machiajului.

Ana Cucuta , interviu , beautybeatromania , articol . beautybeat , biografie , Ana , exclusivitate , Cucuta , makeup , mua , beautynews , stiri beauty , frumusete , academie , cursuri , trainer

 

Ana, ce te-a inspirat să intri în lumea machiajului și să devii un artist de succes în acest domeniu?

Pasiunea pentru desen, simetrie și frumos m-au motivat.

 

Cu o carieră atât de bogată în machiajul profesional, care au fost cele mai memorabile momente sau proiecte pentru tine până acum?
Unul dintre cele mai memorabile momente pentru mine a fost atunci când mi-am deschis propria academie de makeup.

A fost împlinirea unui vis pentru mine, unde am dedicat tot sufletul pentru a învăța elevii tot ce este necesar pentru a deveni makeup artiști de succes.

 

Cum îți descrii filozofia în ceea ce privește machiajul și cum crezi că acesta poate influența încrederea și frumusețea unei femei?
Filozofia mea în machiaj este “Less is more”.

Îmi plac machiajele simple, dar cu efect “wow”, care să evidențieze frumusețea fiecărei femei, fără să pară că este prea machiată.

Consider că un machiaj subtil și bine realizat poate amplifica încrederea în sine și poate sublinia frumusețea naturală a unei femei.

 

Ai lucrat cu numeroase personalități și artiști de renume. Care a fost cea mai provocatoare experiență și ce ai învățat din aceasta?

Cea mai provocatoare experiență a fost să înțeleg că suntem diferiți și că frumusețea este percepută în moduri variate de fiecare individ.

Am învățat că în colaborările profesionale nu trebuie să oferi tot ceea ce știi, ci să oferi exact ceea ce are nevoie persoana cu care lucrezi.

Este important să te adaptezi și să personalizezi fiecare machiaj în funcție de nevoile și preferințele clientului sau colaboratorului.

 

 

Cum îți ghidezi procesul creativ atunci când creezi un look nou sau când lucrezi cu o nouă clientă?
Ca makeup artist, îmi îndrept atenția spre înțelegerea personalității fiecărei cliente și pun aceste informații împreună cu detaliile tehnice de corectare a asimetriilor.

Atunci când aceste aspecte sunt integrate corect, rezultatul final este întotdeauna uimitor.

 

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le observi oamenii făcându-le în ceea ce privește machiajul lor și cum le remediezi?
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le observ este alegerea unei nuanțe nepotrivite pentru fondul de ten și utilizarea pensulelor nepotrivite.

În mod evident, le ofer mereu sfaturi și îndrumări despre cum să-și aleagă corect produsele și să folosească corect pensulele pentru a obține un rezultat mai bun.

 

Cum abordezi diferențele culturale și de stil atunci când lucrezi cu clienți din diverse medii sau țări?

Toți suntem ființe empatice, la finalul sesiunii de machiaj dorim să ne simțim frumoase.

Ascult mereu ceea ce au de spus clienții mei și încerc să înțeleg nevoile și preferințele lor.

Consider că un profesionist trebuie să fie deschis și să știe să asculte punctul de vedere al clientului.

 

Care este secretul pentru a crea un machiaj care să reziste întreaga zi, în funcție de eveniment sau nevoile clientului?
Rezistența machiajului vine din tehnica corectă de aplicare a produselor, alegerea produselor potrivite în funcție de tipul tenului clientei și utilizarea bureților de machiaj și a unui spray de fixare de calitate.

 

Care sunt tendințele majore în machiajul de astăzi și cum te asiguri că rămâi mereu la curent cu noile tehnici și produse?

Tendințele majore în machiajul de astăzi sunt orientate către un aspect natural, utilizarea texturilor cremoase și a iluminatoarelor, cu accent pe efectul de lifting.

Pentru a rămâne la curent, nu încetez niciodată să învăț, particip constant la cursuri și urmăresc casele mari de modă pentru a fi la curent cu cele mai recente tehnici și produse.

 

Cum gestionezi momentele în care un client are o viziune diferită despre cum ar trebui să arate machiajul lor comparativ cu ceea ce consideri tu ca fiind potrivit sau estetic?
Este absolut firesc să avem viziuni diferite.

Atât timp cât comunicăm și ne respectăm reciproc, trebuie să ne punem ideile împreună pentru a obține cel mai bun rezultat.

 

Care sunt cele mai importante aspecte ale unui look de machiaj care trebuie să fie impecabil, indiferent de context sau tendințe?
Cele mai importante aspecte ale unui look de machiaj impecabil sunt corectarea asimetriilor și obținerea unui ten lucrat perfect.

 

Cum te pregătești mental și emoțional pentru evenimente importante sau proiecte deosebite în care trebuie să fii creativ și să livrezi rezultate de excepție?
Mă pregătesc prin practică, testez și repet înainte look-urile pe care le voi aborda.

 

 

Care sunt cele mai mari mituri sau idei greșite pe care le întâlnești în legătură cu machiajul și cum le corectezi?
Cele mai mari greșeli sunt legate de forma sprâncenelor, folosirea greșită a fondului de ten și folosirea incorectă a pensulelor de machiaj.

 

 

În afara machiajului, care sunt alte aspecte ale frumuseții și îngrijirii personale cărora le acorzi o atenție deosebită?
Skincare-ul este extrem de important.

Dacă tenul nu este îngrijit corect acasă, zilnic, un machiaj nu va arăta bine.

 

 

Cum crezi că machiajul poate fi folosit pentru a exprima personalitatea și stilul individual al unei persoane?
Este crucial să exprime stilul personal, altfel jumătate din machiaj este greșit.

 

Care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o în cariera ta ca artist de machiaj și cum te-a influențat aceasta în evoluția ta profesională și personală?
Cea mai mare lecție pe care am învățat-o este să accept oamenii așa cum sunt.

 

 

Ce sfaturi ai pentru tinerii aspiranți în domeniul machiajului care își doresc să urmeze această carieră?
Să fie ambițioși și răbdători.

Rezultatele nu vin peste noapte, ci se obțin în timp, în câțiva ani, în care trebuie să participe la cât mai multe cursuri, să exerseze și să fie modești.

 

 

Cum gestionezi presiunea și așteptările atunci când lucrezi la proiecte mari sau cu clienți cu standarde ridicate? 

Comunicarea deschisă ajută să-i înțelegem pe ceilalți și să ne înțelegem reciproc.

 

 

Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit în cariera ta și cum te-a ajutat să te dezvolți ca artist de machiaj?
Cel mai important sfat pe care l-am primit este să fiu mai bună azi decât eram ieri.

 

 

În final, ce speranțe sau planuri ai pentru viitorul tău în domeniul machiajului și al înfrumusețării?
Tocmai am lansat un brand de accesorii de machiaj, pensule profesionale și bureței de machiaj de cea mai bună calitate, și lucrez la noi lansări pe care abia aștept să vi le arăt.

Ana Cucuta , interviu , beautybeatromania , articol . beautybeat , biografie , Ana , exclusivitate , Cucuta , makeup , mua , beautynews , stiri beauty , frumusete , academie , cursuri , trainer

 

Ana Cucuta nu este doar un nume în lumea machiajului, ci o inspirație pentru toți cei pasionați de frumusețe și artă.

 

Cu o carieră solidă, o abordare subtilă și rafinată a machiajului și o filozofie care pune în centrul atenției frumusețea naturală a fiecărei persoane, Ana a reușit să se impună ca unul dintre cei mai respectați și căutați artiști de machiaj din România și nu numai.

 

Evoluția sa profesională, pasiunea pentru cunoaștere și dorința constantă de a se perfecționa sunt exemple demne de urmat pentru toți cei care aspiră să se lanseze în această lume fascinantă a machiajului.

 

Prin intermediul interviului de mai sus, Ana ne-a oferit o privire de ansamblu asupra parcursului său, a filozofiei sale și a valorilor pe care le promovează în frumusețe.

 

Dacă există un lucru pe care îl putem învăța din povestea Anei, este că frumusețea este despre mai mult decât machiajul exterior – este despre a fi autentic, a te accepta așa cum ești și a-ți dezvălui adevărata frumusețe interioară.

 

Cu siguranță, Ana Cucuta continuă să inspire și să impresioneze, iar viitorul său în domeniul machiajului și al înfrumusețării este strălucitor și plin de promisiuni.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai recente actualizări și pentru a vă inspira cu creațiile sale, nu ezitați să o urmăriți pe Ana Cucuta pe rețelele de socializare.

 

Acolo veți descoperi mai mult decât o artistă de machiaj – veți găsi o sursă de inspirație și o călăuză în călătoria dumneavoastră spre frumusețe și încredere în sine.

 

Facebook : Ana Cucuta, Pro. Makeup Artist  

Instagram :  anamcucuta

Instagram Academie : cucutateinvata

TikTok : anamcucuta

Site : anacucuta.ro 

 

 

Din Handbal în Make-up : Ana Misarăș în lumea frumuseții
Prev Post Din Handbal în Make-up : Ana Misarăș în lumea frumuseții
Interviu cu Ramona Vermeșan : Pasiunea schimbă vieți!
Next Post Interviu cu Ramona Vermeșan : Pasiunea schimbă vieți!
Comments 7

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *